Vepřová játra restovaná s pancettou
Recept ještě nebyl hodnocenDo širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a…
Postup: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se 100 g cukru. Vše smícháme s moukou, práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto pečeme v předehřáté troubě na…
Cibuli nakrájejte na plátky a rozeberte na kolečka. Na 30 minut dejte odpočinout do mléka.Smíchejte mouku s pivem, žloutky s kmínem a vytvořte husté těstíčko.Okapaná…
Dobře prohněteme maso s cibulí, pepřem a solí, vyválíme do šišky a rozdělíme na osm kusů, z kterých následně vyrobíme na prkénku, posypaném škrobovou moučkou, koule…
Řízky pokrájíme na menší kusy (ale nemusíme), posolíme, opepříme a obalíme ve škrobu. Rozpálíme olej, vložíme řízky a smažíme při obracení asi 10 minut, výjmeme a dáme…
Křidélka dobře omyjeme a odlomíme z nich poslední malý a skoro bezmasý článek. Ve míse smícháme marinádu ze všech surovin s výjimkou škrobové moučky. Troubu předehřejeme…
Kuracie rezne zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, zalejeme citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou, necháme 1 hod. odležať. V jednej miske rozšľaháme vajce so…
Máslo utřeme do pěny a teprve potom přidáváme po malých dávkách moučkový cukr. Současně přidáváme vejce a špetku soli. Třeme tak dlouho, až se cukr zcela rozpustí. Pak…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme na placku asi 3-5 mm silnou. Vykrajujeme tvary podle libosti a klademe na plech s pečícím…
Bílek se studenou vodou ušlehejte do tuha. Zamíchejte cukr, vetřete žloutek. Přidejte mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva a opatrně zamíchejte. Potom vložte do…
Maso a játra nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme se škrobovou moučkou.V kastrolu s nepřilnavým povrchem rozpálíme sádlo, vložíme maso s játry a prudce smažíme…
V širokém kastrolu zpěníme na másle s olejem a na plátečky nakrájeným špekem cibuli. Mezitím nakrájíme maso na nudličky a obalíme ve škrobu. Přidáme maso k cibulce,…
Ovocné polévky jsou osvěžujícím a lahodným pokrmem, ideálním pro horké letní dny. Tyto polévky kombinují sladkost čerstvého ovoce, jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo…
Korpus: Máslo pokojové teploty vyšleháme s oběma cukry. Jedno po druhém zašleháme i vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme přes sítko do ušlehané směsi.…
Připravíme marinádu na maso. Smícháme dvě lžíce oleje, dvě lžíce sójové omáčky, lžíci medu, lžíci kečupu a ½ lžičky kořenící směsi na čínu. Krůtí maso nakrájíme na…
Originální, chutné a dokonale syté! Květákové koule plněné vařeným vejcem spojují jemnost květákového těsta s překvapením uvnitř. Tento netradiční recept je skvělou…
Velikonoce jsou pomalu za dveřmi. K vykoledovaným vajíčkům můžete připravit lehce pikantní rajčatovou směs, kterou budete mít za půlhodiny hotovou. Jak moc pikantní směs…
Cuketová úroda bývá často velmi bohatá, a tak každý recept na zpracování této letní zeleniny přijde vhod. Ze žluté cukety můžete připravit knedlíky a z té zelené dušené…
Na podzim a v zimě si můžeme v kuchyni užít lahodnou chuť kapusty. Z jejích křehkých listů připravíme výborné závitky, které plníme chutným tresčím masem. Podáváme je se…
Na stromech se již červenají třešně a to znamená jedině - přišel čas na třešňové moučníky. Potěšte své blízké krásně vláčným a nadýchaným kakaovým moučníkem, který se v…
Kuřecí maso má v kuchyni opravdu velké využití. Vyzkoušejte z něj připravit skvělé kuřecí soté se zeleninou, které je plné chuti, díky dobře okořeněné marinádě. Maso tak…
Cuketové hranolky s chutí soli a pikantního chilli jsou skvělou alternativou k tradičním hranolkám. Křupavé a plné výrazné chuti, připravené rychle a jednoduše.…
Studená meruňková polévka je osvěžující letní pochoutka, která spojuje sladkost zralých meruněk s jemnou kyselostí a krémovou konzistencí. Ideální jako lehký dezert nebo…
Jedním ze sladkých pokrmů, které jsou u nás v oblibě, jsou ovocné knedlíky. V tomto receptu však nebudeme balit ovoce do těsta, nýbrž vytvoříme malé knedlíčky, které až…