Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnná žitná jemná - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 398 kJ /
334 kcal
Bílkoviny8,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,40 g
Tuky1,40 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené1,10 g
–– mononenasycené0,10 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy66,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Bramborový chleba III.

Bramborový chleba III.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je…

cathleen

70 min

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku - dalamánek a…

Kefírový chleba se směsí

Kefírový chleba se směsí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Po vymíchání těsto vyndáme a necháme nakynout v míse. Propracujeme, uválíme bochník a necháme…

Vícezrnný chleba

Vícezrnný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké, kvásek dáme navrch na mouku, kus od kvasnic. Zapneme program Celozrnný (nebo Klasik), těsto déle kyne.

Podmáslový chléb s omládkem

Podmáslový chléb s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v…

Kmíňák

Kmíňák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny dáme do pekárny tekuté, sypké, na mouku kvásek, mimo od droždí a zapneme program Celozrnný - má delší kynutí. Před třetím kynutím můžeme pomoučenou rukou…

Dalamánky jako pírko

Dalamánky jako pírko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…

Mlynářův chléb

Mlynářův chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse…

Kváskový podmáslový chléb

Kváskový podmáslový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Večer, 10-12h před zaděláním těsta, smícháme kvásek, vodu a žitnou mouku a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne…

Selský bochník

Selský bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

10-12 hodin předem smícháme kvásek s vodou a celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme kvasit v teple.Do hotového rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto,…

Kváskové placky se škvarky

Kváskové placky se škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

K hotovému rozkvasu po 12 hodinách přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (2-3 hod).Lžící, namáčenou ve vodě, pak ukrajujeme kousky…

Podzimní bagetky

Podzimní bagetky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu, kterou…

Slunečnicový bochník

Slunečnicový bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na rozkvas promícháme a zakryté necháme pracovat 12-14 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vše dobře promísíme. Meltu (nebo Žitovku) dáme všechnu…

Bulky chudého vandrovníka

Bulky chudého vandrovníka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého…

Cibulový celokváskový chleba

Cibulový celokváskový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli. Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme…

1 2