Celozrnné lívance s jablkem
Recept ještě nebyl hodnocenLívance můžeme připravit jak na snídani, tak i třeba na oběd. Snadné těsto z mouky, mléka a vajec doplníme nastrouhaným jablkem, vanilkovým cukrem a skořicí. Při smažení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lívance můžeme připravit jak na snídani, tak i třeba na oběd. Snadné těsto z mouky, mléka a vajec doplníme nastrouhaným jablkem, vanilkovým cukrem a skořicí. Při smažení…
I při cukrovce si můžete dopřát pár kousků cukroví. Tyto linecké kytičky jsou z celozrnné mouky a oslazené sladidlem. Příprava je snadná a cukroví zachutná i těm, kteří…
Škvarkové pagáče jsou křehké a voňavé slané pečivo, které je tradiční pochoutkou slovenské a maďarské kuchyně. Jemné vrstvy těsta proložené křupavými škvarky dokonale…
Na suché pánvičce (s nepřilnavým povrchem) opražíme ovesné vločky spolu s jednou lžící třtin. cukru. Vychladlé pomeleme (rozmixujeme).Žloutky s Herou, medem, rumem,…
Těsto jsem dělala ručně, pro pekárnu je ho malé množství.Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené hladké mouky a počkáme, než kvásek vyyne. Pak přidáme zbytek…
Do mísy dáme mouku, promícháme se solí, pak vlijeme kvásek, který připravíme z rozdrobeného droždí, trošky cukru a vlahého mléka. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme…
Droždí vsypeme do hrnku, přidáme lžičku cukru a 2 lžíce vlahého mléka. Vše promícháme a necháme přikryté asi 5 minut vzejít.Do mísy dáme přesátou mouku, smícháme se solí…
Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku, přidáme celozrnnou mouku, uděláme důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme částí vlahého mléka.…
Chcete-li mlsat o trochu zdravější dobroty, vyzkoušejte cupcakes s ricotto-jogurtovým krémem. Kypré šťavnaté těsto korpusků s čepicí jemného krému a jahodovým pyré…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Základní (možno i Kyprý).
Všetky prísady na cesto dobre premiešame. 2/3 zmesi dáme do vymastenej tortovej formy a zľahka pritlačíme.Tvaroh, žĺtky a vanilkový cukor premiešame a navrstvíme na…
K vykvašenému prefermentu přidáme podmáslí, ve 40 g vody (z psaných 80 g) rozmíchané droždí a všechnu pšeničnou chlebovou mouku. Promísíme a necháme 30 minut stát –…
Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky…
Z mouky, oleje, soli, kmínu a vody (přidáváme postupně)ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Pórek omyjeme a nakrájíme, rajčata pečlivě vymačkáme od šťávy, sýr …
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.Ve větší míse dobře promíchejte olej, sirup, mléko, cukr a vanilku. Přisypte mouku, prášek do pečiva, pečící…
Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí.…
Pokud si raději pečete pečivo doma, vyzkoušejte domácí bagely. Spolu s hovězím masem a medovo-hořčičnou zálivkou se skvěle doplňují. Připravte skvělý oběd nebo večeři…
Když máte doma hodně zralé banány a hrozí, že byste je museli vyhodit, je tady ideální moučník Banana bread, který vám pomůže tyto banány vtipně a účelně zpracovat.…
Ze všech surovin a 100 ml vody vypracujeme těsto. Trochu semínek si dáme stranou. Těsto necháme odpočinou 20 minut. Poté vyválíme tenký plát. Já válím těsto mezi dvěma…
Mouky smichame Nachystame do sklenice vlaznou vodu tak 200 ml a postupne pridame, do toho dame 3 velke lzice ol. oleje a promichame a vypracujeme testo. Jeste do…
Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v tekutině, vejce až na konec...). Vlijeme na připravený (vytřený a vysypaný plech) a…
Všechno smícháme dohromady a pořádně promícháme. Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, přidejte kokos nebo mouku. Pečeme v předehřáté troubě na 180stupňů cca 40min :)
Do pekárny dáme smetanu,mléko,sůl,cukr,rozmačkané banány,mouku a droždí.Pečeme na program KLASIK
do pekarny vlozime vsechny ingredience, program testo, umotame rohliky, nechame 20min kynout na plechu. otreme vejcem, posypeme soli,makem,kminem jak kdo ma rad. Peceme…
Jak propašovat maso do žaludku malých „vegetariánů“? Přinášíme tipy maminek a recept na domácí kuřecí párky
Encyklopedie bobulovin: Víte, jak vypadá josta a jak v kuchyni nejlépe využít angrešt, černý bez či rakytník?
Jde se grilovat! Na delší párty u grilu počítejte se 400 g masa na dospělou osobu, hodí se i klobásky a nezapomeňte ani na vegetariány