Podmáslový chléb s dýňovým semínkem
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Celozrnný (s delším kynutím).Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Celozrnný (s delším kynutím).Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj…
Do vlažné syrovátky rozdrobíme droždí a necháme pár minut odpočívat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, žloutek a sůl. Vlijeme syrovátku a hněteme, dokud nemáme…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…
Klasické křehké linecké cukroví můžeme připravit i z celozrnné mouky, což mu na lahodné chuti vůbec neubírá. Cukroví je křehké a pěkně voní po citronu i po vanilce. Po…
Do menšího množství z už odměřeného mléka si dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme ho vzejít. Obě dvě mouky promícháme i se solí, přidáme zbytek mléka, kvásek a…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme bagetky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Asi v polovině kynutí nařízneme šikmým…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Po zaznění zvukového signálu přidat 100 g na kostičky nakrájeného salámu vysočina. Program KLASIK, velikost II, kůrka střední.
Všechny kapalné suroviny (dát jako první) na to (sůl, mouky a vykynutý kvasek). Kvasnice smíchat v hrnku s cukrem, (po chvíli míchání vidličkou je z droždí a cukru voda)…
Do pekárny nalijeme vlažné mléko, olej a vejce. Pak přidáme mouku, sůl a droždí. Zapneme program Základní /3 hod./
Mouky smícháme se solí. Droždí rozdrolíme do poloviny vlažné vody s cukrem. Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej. Vajíčko rozkvrdláme, polovinu přilijeme do vody s…
Do pekárne vložíme najprv tekutinu, potom sypké ingrediencie. Pečieme na programe KLASIK (základný).
Všetky ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne okrem klobásy a zapneme sogram SPRINT ( pekáreň ETA ). Po zapípaní pridáme nadrobno narezanú klobásu.
Použijeme program na kynuté těsto a poté pečeme cca hodinu.
Těsto připravíme v domácí pekárně podle známého postupu. Jako první dáme vlažnou vodu, olej a jogurt. Pak přidáme obě dvě mouky smíchané se solí, nahoru trošku cukru a…
Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí, ako sú uvedené. Zapneme program SPRINT (Eta).Po upečení vyberieme chlieb s nádobou, necháme ho v nej asi 10 minút…
V jedné misce smícháme vše sypké a přidáme vejce ,olej, jogurt ,mléko promícháme a přidáme nastrouhanou čokoládu promícháme a lžící dávám těsto do košíčků já dala do3/4…
Suroviny na těsto vyšleháme a v dortové formě upečeme na 180°. Šlehačku připravíme dle návodu ( část mléka můžeme nahradit mandarinkovou šť.), přidáme tvaroh, popř.…
Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší.V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5…
Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší.V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5…
Do mísy dáme obě dvě mouky, vmícháme sůl a cukr, přidáme vlažnou vodu, jogurt a rozdrobené čerstvé droždí. Ručním šlehačem s háky vypracujeme středně husté těsto.…
Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou…