Masové kuličky v rajské omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenRajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Jakmile jednou vyzkoušíte tyto křehké rohlíčky plněné krémem, zůstanou mezi top recepty vaší vánoční kuchařky. Jejich ořechová vůně je téměř omamná a chuť neodolatelná.…
Kynutý, makový, dokonalý. Takový je tento nadýchaný závin, který si můžete připravit jen tak ke kávě, nebo jako základ sladké snídaně. Rozpis je na dva záviny, ale ani…
Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Kuřecí maso nabízí nepřeberné množství možností, jak ho v kuchyni zužitkovat. Zkuste z něj připravit třeba jednoduché pikantní rarášky - drobné kousky masa naložené v…
Perníková chaloupka může být výraznou a netradiční ozdobou vaší sváteční tabule. Výroba chaloupky je však kombinací rozzářených dětských očí a vašich vrásek. Lepení…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
O tradičním staročeském cukroví plném ořechů se traduje, že bylo tatíčka Masaryka nejoblíbenější. A tím se může stát i pro vás. Je křehké, máslové, křupavé díky oříškům…
Kdo by neznal malé, hnědé, kokosové sušenky. Společně s esíčky patří mezi nejoblíbenější retro čajové pečivo. Mají však jednu vadu na kráse - jsou poměrně drahé. Ale…
Čertovská roláda se bude perfektně hodit pro období Mikuláše a skvěle vám osladí první adventní týden. Karamelová náplň s oříškovo-čokoládovým krémem, oplatkami a…
Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme…
Lokše jsou tenounké bramborové placky, které se tradičně vždy připravovaly především na Slovensku a na jižní Moravě. Ochutnat je ale můžete, ať jste odkudkoliv. Lokše je…
Palačinky má rád každý. Dají se naplnit nespočtem různých náplní, jsou rychlé, snadné a zvládne je i začátečník. Snazší recept než tento snad ani nenajdete. K odměření…
Svěží, sladké a zároveň příjemně kyselé. Takové jsou citronové rohlíčky, plněné máslovým krémem a zdobené citronovou polevou. Jejich příprava je snadná a chuť vás…
Koláč nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná. S těstem se dobře pracuje, nelepí a dá se využít také na košíčky, vánoční slepované cukroví a další dobroty. Plnit…
Bez perníčků by Vánoce snad ani být nemohly. Každá rodina má svůj osvědčený recept. Tento recept je snadný, perníčky nádherně voní po medu a koření a hlavně jsou opravdu…
Vepřová panenka patří mezi jemné delikátní maso, které je vhodné na minutkovou úpravu. Nepotřebuje žádné složité dochucování, nejvíce jí sluší základní chutě. Připravte…
Sádlové cukroví má svou dlouhou tradici a možná se vám hned vybaví tradiční "sádlovky", které dělávaly naše babičky. Tyto jsou hned po upečení měkké a křehké a…
Znojemská omáčka může někomu připadat obyčejná a fádní. Ale když si ji uvaříme sami doma, poctivě a chutně, objevíme zázračnost jednoduché omáčky s nakládanou okurkou.…
Typickou polévkou pro českou kuchyni je bezesporu bramboračka. Není však jen jeden recept. Důkazem jsou staré recepty našich babiček, které byly inspirací a vodítkem pro…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Cukroví patří mezi nejsladší vánoční tradice. Jeho pečení a zdobení sice vyžaduje dost času a energie, ale výsledek stojí za to. Pokud máte doma malé nezbedníky, kteří…
Dýňová polévka: Stačí na ni jen pár surovin, krásně prohřeje a podle našeho receptu je navíc snadná na přípravu
Ve školní jídelně se mohou zkazit i děti, zvyklé z domova na dobré jídlo, říká odbornice na výživu Margit Slimáková
Retro vaření s Kristinou: Víte, že Den dětí se slaví dvakrát ročně? Nahlédněte s námi do historie a upečte na oslavu tenhle dort!