Celozrnné špaldové housky
Recept ještě nebyl hodnocenPostup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 644 kJ / 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka.…
Tento snadný a rychlý koláč ze špaldové celozrnné mouky, která dodá koláči jemně oříškovou chuť i aroma, je jako stvořený pro zdravé mlsání. Podávat ho můžete s kopečkem…
Jogurt necháme ohřát na pokojovou teplotu. Borůvky opláchneme a necháme uschnout.Mouku, cukr a prášek do pečiva prosíjeme do mísy. Smícháme s jogurtem a nakonec opatrně…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Goji nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou. Necháme několik hodin bobtnat.Mrkve a jablka očistíme a nastrouháme na hrubo. Dáme do mísy.Z vajíček oddělíme bílky a…
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které necháme cca hodinu v lednici odpočinout.Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je pak smícháme s pokrájenými…
Droždí rozdrobte do misky a rozmíchejte s cukrem. Zalijte jednou třetinou ohřátého mléka. Z odměřeného množství mouky přidejte asi lžíci hladké špaldové mouky a…
Mouky smícháme s práškem do pečiva, osolíme a okořeníme, přidáme vejce a pomalu přiléváme vodu, aby vzniklo středně husté těsto. Do vroucí osolené vody postupně zaváříme…
Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla. …
Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5 - 10 minut odstát. Ve velké míse smíchjte…
Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí, jak je napsáno a spustíme program těsto. Jakmile je těsto vykynuté, tvoříme bulky, rohlíky či jiné tvary. Potřeme bílkem,…
Sýrové: Sýr nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi, smícháme pomocí mixéru. Chce to trpělivost, ale zhruba po 10-15min mixování na nejvyšší obrátky se to…
Čokoládu s máslem společně rozpustíme ve vodní lázni. Necháme lehce zchladnout a pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko a společně zamícháme. Poté přidáme i sypké…
Vejce rozšlehejte s mlékem. Přidejte podrcený římský kmín, špetku soli a mouku. Důkladně promíchejte metlou, aby vzniklo hladké lité těsto.Na rozehřáté pánvi osmažte na…
nejlépe v pekárně zaděláme těsto. Vykynuté těsto ještě prohněteme, rozválíme na plát a naplníme náplní.Smotáme a pomašlujeme vejcem. Pečeme na 170 °C cca 40 minut.…
Recepty z románů: Ochutnejte dušené škeble, psí tlamy nebo žemličkový pudink
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále