Zdravá špaldová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenZdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 690 kJ / 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše…
Brownies, pocházející z USA, je vláčný moučník plně čokoládové chuti. Oblíbený moučník je oslazen medem, banány a krásně voní vanilkou. Jeho přípravu navíc zvládnou i…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Droždí smícháme se lžící cukru, přidáme asi polovinu vlažného mléka a rozšleháme. Přidáme dvě lžíce mouky a vytvoříme ne moc hustý kvásek. Necháme ho kynout na teplém…
Máslo rozehřejte, nechte zchladnout a smíchejte s ostatními surovinami na těsto. Pracujte rychle, vypracujte váleček a dejte ztuhnout na cca 30 min. v lednici. Formu…
Teplou vodu smíchejte s droždím a cukrem. Nechte 10 minut stát, ať vzejde kvásek.Mezitím nasypte do velké mísy zbytek surovin a po přidání kvásku vše promíchejte. Těsto…
Oddělíme žloutek od bílku a smícháme ho se všemi ostatními surovinami. Vyšleháme sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Smažíme na rozpáleném lívanečníku na oleji,…
Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme…
Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme.…
Nejdříve připravíme jablka. Oloupeme a zbavíme jadřinců, nastrouháme a dáme do kastrolu. Posypeme cukrem a podusíme, přidáme skořici a vanilkový pudink. Hotové necháme…
Z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Postupně přidáváme všechny suché ingredience a nakonec přidáme nasekané kešu ořechy.Těsto…
Perníčky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Ale můžete je upéct i kdykoli jindy, když budete potřebovat drobné zdobené pamlsky. Třeba jako pozornost kolegům nebo…
Korpus plný chutě čokolády a oříšků, kterou ještě zvýrazní známá lískooříšková pomazánka. K tomu lehký tvarohový krém nadýchaný šlehačkou a jemný po mascarpone doplněný…
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící prášek a mouku, vše smícháme v hladké polotuhé…
Do nádoby dáme 0,5 l mléka nebo kojenecké vody.Nakrájíme 1 - 2 banány na malá kolečka a přidáme do nádoby.Pokud jsme dali jeden banán, přidáme 200 g špaldové hladké…
Zapneme troubu na 180 °C, ovoce opláchneme a necháme na sítku okapat. Polovinu ovesných vloček (50 g) rozmixujeme na mouku. Do mísy prosejeme všechny mouky na těsto,…
Nejprve zaděláme na kvásek. Trochu vlažné vody, lžíce mouky, droždí a cukr smícháme a necháme vzejít kvásek. Poté všechny suroviny smícháme v míse, přidáme kvásek a…
Mouku prosejeme do mísy a cca 100 g dáme vedle na podsypávání. Do malé misky dáme 50 ml vlažného piva, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a nadrobíme droždí. Promícháme,…
Ušleháme vejce, cukr, špetku soli a vanilkový cukr do pěny, nejlépe v robotu.Poté přidáme olej a kefír. Pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme…
Mezi recepty koluje mnoho verzí na těsto k pečení velikonočního beránka. Tato verze přináší základ ze špaldové mouky, která je bohatější na vlákninu, a z tvarohu, který…
Droždí vsypeme do hrnku, přidáme lžičku cukru a 2 lžíce vlahého mléka. Vše promícháme a necháme přikryté asi 5 minut vzejít.Do mísy dáme přesátou mouku, smícháme se solí…
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na menší kostičky. Zakápneme citrónovou šťávou.Vyšleháme vajíčka spolu s krupicovým cukrem.Poté vlijme do směsi…
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny…