Konzumní chléb - rychlý
Recept ještě nebyl hodnocenDo misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min. Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min. Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou…
Do pekárne vložíme ingrediencie na cesto v uvedenom poradí a zapneme program Sprint (pekáreň ETA).Po zapípaní vložíme na štvrťky pokrájané sušené slivky a na polovice…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i…
Všetky prísady na kvások dobre premiešame, zakryjeme utierkou a necháme 10-12 hod kvasiť. Orechy na suchej panvici opražíme, kým nezačnú voňať, necháme vychladnúť a…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
Bílky vyšleháme do hustého sněhu společně s cukrem. Přidáme žloutky. Jemně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Roládu upečeme ve…
Všechny přísady vložíme v uvedeném pořadí do formy pekárny.Pečeme na Základní program.Hotový chléb vyjmeme z formy a uložíme vychladnout na mřížku.
Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme…
Pokud vás láká vyzkoušet pečení s použitím žitné mouky i ve sladké kuchyni, máte skvělou příležitost. Zkuste recept na linecké cukroví podle tohoto receptu. Budete…
K přípravě těchto nadýchaných a křupavých placiček stačí jen několik surovin. Nejprve necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, vločky a koření a vypracujeme těsto, které…
Křupavé marokánky mají své tradiční místo mezi svátečním cukrovím. Uvnitř pečených placiček můžeme najít spojení oříšků, různého ovoce a třeba i ovesných vloček. K…
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…
Milujete pečení medových perníčků? Ta vůně je naprosto úžasná a vždy navodí vzpomínky na dětství a Vánoce. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkoučké, pokud je…
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly a máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Pečeme s Ivou: Jak na křupavé tmavé kaiserky? Díky jednomu triku budou naprosto dokonalé!
Hranolky nemusí být jen z brambor. Jak na slavné batátové nebo zdravé mrkvové?