Sýrové placičky - kdykoliv i na vánoce
Recept ještě nebyl hodnocenNejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Drobné dortíky mají díky řepě krásně červenou barvu, která s bílou šlehačkou tvoří zajímavý kontrast. Těsto je pěkně vláčné. Dortíky si vychutnáme s kávou jako nedělní…
Z kynutého těsta můžeme připravit drobné slané trojúhelníčky, které jsou skvělé jako pohoštění. Těsto má díky česneku a cuketě zajímavou chuť. Trojúhelníčky ozdobíme…
Pokud si chcete dopřát chutnou a sytou snídani, pak vyzkoušejte připravit vafle, které nemusí být nutně jen sladké. Bramborové vafle se šunkou a sýrem zpříjemní start do…
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře…
Vařené brambory nastrouháme na velkých slzičkách, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a ostatní ingredience. Pozor na sůl, ta se zvýrazní po upečení,…
Ze všech surovin uděláme těsto, které vlhkýma rukama vytvarujeme do tvaru koule, do kříže nakrojíme vršek a pak posypeme semínky sezamu.Pečeme v rozehřáté troubě na…
Cibuli nadrobno nasekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky. Obojí orestujeme na oleji do zeskovatění. Přidáme drcená rajčata, protlak, podlijeme trochou vody, osolíme,…
Brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo a necháme odkapat. Nastrouháme papriky, nasekanou jarní cibulku. Opět scedíme a vymačkáme vodu.Dále přidáme nasekanou petrželku…
1. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku, maizenu a bílkový sníh. Vymazanou a vysypanou…
V miske zmiesame muku, sol a cukor, pridame susene kvasnice a zamiesame do muky. Ak pouzivate pieskove kvasnice, netreba robit kvasok zvlast. Prilejeme pol pohara…
Umytú špargľu olúpeme, drevnaté konce (asi 3cm) odrežeme a spolu so šupkami povaríme v slanej vode asi 10 - 12 minút. Vývar precedíme a dáme opäť variť.Pridáme na malé…
Suché přísady promícháme. Máslo s vejcem, sirupem vyšleháme do pěny. Do směsi zapracujeme suché ingredience a necháme chvilku stát.Na pečící papír tvoříme kuličky asi 3…
Do mléka přidat lžíci kapučína a pak ho použít při přípravě klasického, ale trošku řidšího pudinku. Piškoty postříkat rumem a nechat na talíři, aby se rum vsákl. Vejce…
Do misky dejte mouku, sůl a tuk. Všechno prsty promíchejte, až vznikne drobenka. Odsypte na talířek část sýra na posypání, zbytek přidejte do těsta. Odeberte trochu…
Plátky varíme vo vode, ktorú sme ochutili masoxovou kockou, sójovkou, cesnakom a pod., asi 15 min. Necháme v nej vychladnúť, stáť kľudne aj niekoľko hodín.Potom…
Upečené korpusy necháme vychladnout, prokrojíme, pomažeme marmeládou a krémem a poklademe ovoce. Vrchní díly opět přiklopíme a vše obmažeme zbytkem krému. Necháme v…
Dort se zvláštní mozaikou řezu se nazývá Brněnský dort a výrazné středové pruhy jsou pro něj typické. Krém můžete zvolit dle své chuti, jen je potřeba dodržet barevné…
Tohoto velmi jednoduchého velikonočního beránka připravíme z piškotového těsta, které je díky bílkům krásně nadýchané. Po upečení ho nazdobíme dle vlastní fantazie, nebo…
Objevte jedinečnou chuť bezlepkového cuketového perníku, který přináší zdravou a lahodnou alternativu tradičního dezertu. Díky cuketě je perník neuvěřitelně vláčný a…
Objevte jedinečnou chuť bezlepkového cuketového perníku, který přináší zdravou a lahodnou alternativu tradičního dezertu. Díky cuketě je perník neuvěřitelně vláčný a…
Celer očistím, a postrouhám na hrubém strouhadle. Povařím ve vývaru do celkové změklosti. Přidám zakysanou smetanu, mouku, špetku muškátového květu, Zátkovu hořčici.…
Zapneme troubu na 170 st.C a dáme okapat meruňky na cedník - šťávu uschováme. Z bílků (a pár kapek citronové šťávy) ušleháme tuhý sníh, v jiné misce prošleháme žloutky…