Gulášovka trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce si dáme rozehřát sádlo a přidáme cibulku. Osmahneme dozlatova, pak do hrnce přisypeme nakrájený na kostičky salám a osmahnem. Přidáme mouku a zamícháme. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce si dáme rozehřát sádlo a přidáme cibulku. Osmahneme dozlatova, pak do hrnce přisypeme nakrájený na kostičky salám a osmahnem. Přidáme mouku a zamícháme. Pak…
Mouku, polentu, cukr, prášek do pečiva smícháme v misce. Rozpustíme si máslo. 3/4 Sypké směsi vysypeme do formy (nebo menšího plechu), pokapeme větší polovinou…
Čtvrtky vykostit, z kostí vývar. Plátky masa osolit, opepřit, pomazat hořčicí, naplnit jako klasické "španěláky" a zajistit, jak jsme zvyklí - já spichuji párátky. …
Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí, kořením a olejem. Postupně přidáváme vodu a vypracujeme tuhé nelepivé těsto.To rozválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na…
Do vroucí vody dáme masox a rozdrobené mleté maso. Necháme povařit, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Z másla a mouky si udělámesi světlou jíšku a polévku s ní…
Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a…
Metličkou dobře vymícháme přesnídávku s vejcem, sirupem, solí. Vmícháme kokos,chia a necháme 10 min stát. Následně vmícháme prášek do pečení a přidáváme mouku tolik, než…
Rozmrazíme těsto na pizzu. Rozválíme ho a posypeme trochou mouky. Nalejeme kečup a rozetřeme po celé pizze. Poskládáme 10 plátku šunky. Na pizzu nastrouháme sýr.…
Syrové i vařené brambory nastrouháme na malém slzičkovém struhadle. Jablka nakrájíme na kostičky. Smícháme, přidáme vajíčko, sůl, cukr, mouku s práškem do pečiva a …
Na oleji orestujeme nasekanú cibuľku. Pridáme najemno nastrúhanú zeleninu, okrem zemiakov, orestujeme, pridáme múku, opražíme a zalejeme vodou. Privedieme k varu.Pridáme…
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou šalotku, necháme zpěnit, přidáme protlak, mouku a krátce vše orestujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu…
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Ořechy nasekáme na malé kousky. Směs zakapeme zakapeme citronovou šťávou. Vejce utřeme s třtinovým cukrem, přidáme…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, houby, kmín, vše osmahneme, přisypeme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme, osolíme…
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Mléko zahřejeme s cukrem a vločkami, odstavíme. Jablka nastrouháme nahrubo.…
Postup Vychladlý korpus prořízneme, namažeme marmeládou, krémem s broskvemi (trochu krému si dáme stranou) a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem krému pomažeme vršek a…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Orestujeme zprutka na oleji,zalejeme vývarem a dusíme doměka, když je maso měkké vyndáme na talířek. Slejeme z hrášku vodu…
Telecí maso nakrájíme na zhruba 1,5 cm plátky. Osolíme je a obalíme v mouce.Smažíme ve slunečnicovém oleji do zlatova.Podáváme s novými brambory. (můžeme k ním přidat i…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, kapii na proužky. Přes cedník oddělíme šťávu od rajčat.Na oleji osmažíme cibulku a přidáme kapii. Asi tři minuty restujeme.…
Korpus: Žloutky utřeme s cukrem, do nich vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Pečeme…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je…
Na másle zpěníme nakrájené cibule, přidáme sladkou papriku a na široko nakrájené nudle. Vyčištěné papriky, osolíme osmahneme, podlijeme, přidáme půl kostky bujonu a…
14 dkg cukru, 1 vejce, 5 dkg tuku, trochu citrónové kůry třeme asi 10 minut. Pak přidáme 25 dkg mouky, kterou jsme prosili s jedním pečivovým práškem, lžičku jemně mleté…
Z posolených bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho zašľaháme cukor. Vareškou opatrne do snehu vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, roztopené vlažné maslo,…
Rajská omáčka, klasika české kuchyně! Vymysleli ji Italové, z naší úpravy by ale zřejmě byli na větvi
Domov je tam, kde voní čerstvě upečený chléb, říká Petra Burianová, první vítězka soutěže Peče celá země
Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie