Rychlá nadýchaná bublanina
Recept ještě nebyl hodnocenRychlá ovocná bublanina je vděčný moučník z jakéhokoliv dostupného ovoce. Jahodová nebo třešňová v létě, s kompotovaným ovocem v zimě. Vždy potěší a zlepší náladu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlá ovocná bublanina je vděčný moučník z jakéhokoliv dostupného ovoce. Jahodová nebo třešňová v létě, s kompotovaným ovocem v zimě. Vždy potěší a zlepší náladu.…
Připravíme si játra, které trošku pokrájíme, v misce si smícháme mouku s grilovacím kořením a v tom vyválíme játra, hezky se obalí. Na pánev si nalijeme trochu oleje,…
Květákové růžičky uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Do ohnivzdorné misky vložíme jednotlivé růžičky květáku a trochu opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a…
Máte chuť na kakaový strouhaný koláč jako od babičky? S tímto receptem ho snadno zvládnete. Jemná tvarohová náplň a strouhané kakaové těsto tvoří skvělou kombinaci,…
Máte rádi klasickou rumovo-kokosovou tyčinku Margot? Vychutnejte si ji i v tomto výborném dezertu. Těsto polité pudinkovou náplní, po upečení potřené zakysanou smetanou,…
Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu.…
Mrkev a ořechy dávají bábovce vláčnost a chuť. Svým složením velice připomíná oblíbenou severskou pochoutku - švédský mrkvový dort. Bábovka je hezčí na pohled a když…
Přestože třešně i jahody už jsou pryč, sezóna meruněk je v plném proudu. Jelikož netrvá dlouho, je třeba ji patřičně využít. Upečte si koláč se sladkými oranžovými plody…
Krásně nazdobené vánoční stromečky z perníkového těsta ve sváteční výzdobě určitě nepřehlédnete. Díky rozmanité směsi koření pěkně voní. Ozdobte je citronovou polevou a…
Osvědčené recepty našich babiček patří mezi největší rodinné poklady. Třeba jako tyto bramborové placky, které se promažou sádlem. Uvařte k nim hrnek bílé kávy a jen se…
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat.Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme.Po 30 minutach…
Knedlíky na různé způsoby jsou tradičním pokrmem v tuzemsku. Těsto, v tomto případě bramborové, tak můžeme zpracovat třeba na plněné knedlíky. Dovnitř zabalíme na kousky…
Jako každý podzim ve sladkém pečení kralují jablka. Pojďme si z nich připravit tento nadýchaný a šťavnatý moučník. K ruce nám při jeho přípravě bude stačit hrníček a za…
Ochutnejte klasický křehký linecký koláč plněný marmeládou nebo tvarohem a zdobený ovocem. Koláč chutná skvěle, mřížka z těsta na jeho povrchu zajistí zajímavý vzhled a…
Do vepřových plátků na houbách můžeme použít zásoby mražených hub, které jsme si v létě nasbírali. Na chuti přidá cibule, která se do základu pečlivě osmaží. Dusit…
Tento tip na jednoduchou a rychlou domácí pizzu bez kynutí a složité přípravy potěší určitě všechny milovníky slaných obložených koláčů podobných italské pochoutce.…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Mrkvový koláč s jablky je vláčný a aromatický dezert, který kombinuje sladkost mrkve a svěží kyselost jablek. Tento koláč je obohacený o ořechy, brusinky a voňavou…
Pokud zbožňujete retro buchty jako my, jistě si pamatujete na vitacitové řezy. Tento recept je velmi podobný, jen želé nahoře je z pomerančové limonády Fanta. Jemné…
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své.…
Drobné dortíky z rychle upečeného těsta naplníme máslovým krémem ochuceným rumem a kakaem. Povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a ledovými kaštany tak, aby vznikl…
Suroviny vsypeme do mísy, promícháme, zalejeme vodou a rukou trochu lehce promícháme. Pokud na stěnách zůstane mouka, nevadí. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme…
Srnčí maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Dopřejte masu na červeném víně čas, který…
Podlehněte sladkému pokušení a užijte si jedinečnou atmosféru!
Pečená švestková povidla se skořicí a badyánem, to je dobrota téměř bez práce. Víte, jak ji připravit?
Pečeme s Ivou: Maličké buchtičky plněné povidlovou náplní vypadají jako visací zámky. S radostí po nich sáhne každé dítě