Slepičí polévka s vydatnou porcí zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve uvaříme slepici ve větsím hrnci (6-7 litrovém), pomalu, alespoň 5 hodin, nejlépe 8. Přidáme cibule v celku i se slupkou, kmín, sůl a vaříme.Mezitím uděláme z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve uvaříme slepici ve větsím hrnci (6-7 litrovém), pomalu, alespoň 5 hodin, nejlépe 8. Přidáme cibule v celku i se slupkou, kmín, sůl a vaříme.Mezitím uděláme z…
Oloupané brambory a oškrábanou mrkev najemno nastrouháme, necháme chvíli odstát a slijeme přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, 2 lžíce mouky, sůl, pepř a bylinky. Vše…
Nejprve namočíme nalámané tyčinky do rozšlehaného vajíčka s mlékem, nejlépe přes noc, aby hodně nasákly. Na oleji zpěníme jednu cibuli s polovinou slaniny a přidáme na…
Plátky kotletky naklepeme, osolíme a opepříme, nakrájíme na tenké nudličky a hodně obalíme v hladké mouce.V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme na půl kolečka nakrájenou…
Mrkve oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, trochu osolíme, promícháme a rukou promneme, aby mrkev pustila šťávu. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na…
Nasolené, odležené porce ryby prošpikujeme skrz hřbet slaninou a posypeme sladkou paprikou.V pekáči rozpustíme máslo, vložíme část brambor, oloupaných a nakrájených na…
Filet tresky nakrájíme na proužky, krevety propláchneme na sítku a necháme okapat. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, mrkev na julienne nudličky, pórek na kolečka.…
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Ty poté položíme na pečící plech, lehce zalijeme olivovým olejem, podle chuti přidáme kmín, sůl a provensálské koření. Brambory…
Na sádle osmahneme slaninu, cibuli, česnek (na kousky), pak přidáme nastrouhanou mrkev a celer, zasypeme krátce sladkou paprikou, oreganem a tymiánem, zalijeme vývarem,…
Vejce rozšleháme v misce se solí a pepřem. Brambory a mrkev oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Vše smícháme v míse s vajíčkem.Plech vyložíme…
Postup – přepis z Praktické hospodyňky 7 dkg slaniny nakrájíme na kostečky, dáme ji rozpustit a přidáme ke 3 žemličkám, namočeným v mléce, které jsme si prolisovaly. …
Kostry rozdělíme na menší kusy a dáme do pekáče, přidáme uzené maso, petržel, mrkev a celer v celku. Jemně osolíme. Přidáme celou cibuli i se slupkou, ale dobře…
Kapra si den předem opereme, zbavíme kůže, nakrájíme na porce. Na marinádu si vše smícháme. Marinádou potřeme porce kapra, které naskládáme na sebe a necháme v lednici…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu na kostičky. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme jíšku.Přidáme předvařený hrách, koření a zalijeme…
Osmahneme (já na sádle) nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev. Přidáme maso, lžíci másla, necháme za stálého míchání propojit a zalijeme…
Brambory nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme mrkev. Brambory, mrkev a hrášek dáme do zapékací mísy.V míse smícháme smetanu, utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl…
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme podle druhu buď na kostičky nebo nadrobno. Můžeme použít různé zbylé kousky jiné zeleniny "co dům dá". Vše dáme do hrnce,…
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nakrájíme jako do klasik bramborového salátu, přidáme jemně krájenou cibuli, vejce a okurky. Přidáme trochu zálivky z…
Z masa vytvoříme plát. Kousek masa odřízneme a dáme bokem. Celý plát naklepeme paličkou na maso, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a pokapeme sójovou omáčkouOdkrojený…
Do kastrolu nalijeme vodu a dáme vařit. Mrkev oloupeme a vcelku uvaříme doměkka, necháme vychladnout. Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami na…
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli.Přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásu a chvíli restujeme.Pak přidáváme další zeleninu, od nejtvrdší po nejměkčí.…
Dáme vařit nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, sůl, kmín, brambory nakrájené na kostky a kousek masa nebo kůže (nebo co máme).Když jsou brambory už skoro uvařené,…