Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nať petrželová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Hrách po Španělsku

Hrách po Španělsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…

Bibinka

95 min

Vemínko s vinným sosem

Vemínko s vinným sosem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a…

Satrica - tvarohový salát s jarní cibulkou

Satrica - tvarohový salát s jarní cibulkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tento salát pochází z Chorvatska. Spojíme v něm chuť tvarohu, zakysané smetany a mladé cibulky, díky tomu je lehký a svěží. Do salátu můžeme přidat i křupavé ředkvičky,…

hosta

15 min

Grilovaný  sýr  Halloumi

Grilovaný sýr Halloumi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Grilovaný sýr Halloumi je výjimečnou delikatesou, která přináší středomořský šarm na váš stůl. Tento polotvrdý sýr, známý svou vysokou teplotou tání, je ideální pro…

Nonya

30 min

Masová musaka

Masová musaka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Musaka pochází z oblasti Balkánu. Jedná se o tradiční zapékaný pokrm, který se skládá z mletého masa a zeleniny. Pro každou oblast je typická jiná zelenina a koření.…

cathleen

75 min

Albertová musaka

Albertová musaka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v…

rebeka

155 min

Zelenina do polévky

Zelenina do polévky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Pokud jste na zahrádce sklidili hromadu čerstvé zeleniny a nestíháte ji zpracovat, zavařte z ní zeleninou směs, kterou pak v zimním období pouze přidáte do polévky a…

sumak

65 min

Chumus - pomazánka z cizrny

Chumus - pomazánka z cizrny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu dobře propláchneme, abychom odstranili případný nepříjemný zápach. Cizrnu uvaříme…

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a dobře nasolíme. Necháme odležet asi hodinku v chladu. Pstruhy poté opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí,…

Colombo65

30 min

Jednoduchý pstruh

Jednoduchý pstruh

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zmiešame soľ, provensálske korenie a bazalku. Pstruhy potrieme veľmi jemne olejom a posypeme zvnútra a vonku koreniacou zmesou. Dovnútra pstruhov dáme po plátku masla.…

tejaja

20 min

Zelenina na zimu

Zelenina na zimu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Pomeleme na masovém strojku,dusíme na 250 g 100% tuku 1/2 hodiny.Vřelé se dá do sklenic a uzavře,nebo schladlé sterilovat na 80°C 20 minut.

Houbovka od babičky

Houbovka od babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V hrnci uděláme z másla a hladké mouky světlou jišku, kterou zalijeme vodou. Na pánvi na troše másla lehce podusíme houby (aby se nerozpadaly) a přidáme do hrnce s vodou…

Tabbouleh

Tabbouleh

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Bulgur dáme do větší salátové mísy a zalijeme 3/4 hrnkem vroucí vody. Necháme asi10 min. stát, než se spaří a vsaje vodu. Bylinky a cibulku nasekáme nadrobno, z rajčat…

1 12 13 14 15 16 39