Plněná cuketa i pro vegetariany
Recept ještě nebyl hodnocenPlněná cuketa je vynikající a zdravý pokrm, který osloví nejen vegetariány. Tento recept spojuje čerstvou cuketu s lahodnou náplní plnou zeleniny a aromatických bylinek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plněná cuketa je vynikající a zdravý pokrm, který osloví nejen vegetariány. Tento recept spojuje čerstvou cuketu s lahodnou náplní plnou zeleniny a aromatických bylinek.…
Vyzkoušejte odlehčenou verzi cuketových placiček. Jsou pečené v troubě, zahuštěné Hraškou a v receptu není použita žádná uzenina. Chutnají teplé i studené. Podávat je…
Lilek s bulgurem je výživné a chutné jídlo, které kombinuje jemnou chuť pečeného lilku s křupavým a lehkým bulgurem. Tento pokrm je obohacen o čerstvé bylinky, houby a…
Pokud máte rádi muffiny, vyzkoušejte jejich slanou verzi. Budete překvapeni, jak jsou vláčné a chutné. Perfektně se hodí jako svačinka do krabičky, ať už do práce nebo…
1)Chlebík rozkrojte na 1cm plátky tak, abyste ale chlebík neprořízli úplně ! Musí být dnem spojený. 2)Vejce rozšlehejte s tavenými sýry a potřete, nebo nalijte mezi…
Připravíme misku. Do ní dáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. K masu přidáme ostatní sypké a tekuté přísady.Nakonec přidáme prolisovaný česnek a ostatní…
Pokrájaný starší chlieb alebo rohlíky, žemle dáme variť do vody. Po rozvarení pretlačíme cez sito späť do vody v ktorej sa varilo. Osolíme, pridáme kvet, vlejeme smotanu…
Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra,…
Ředkvičky omyjte, nať okrájejte tak, aby malý kousek zbyl.Každou pak překrojte přibližně v jedné třetině (viz obrázek).Smíchejte sýr s nasekanou pažitkou, petrželovou…
Umytú špargľu olúpeme, drevnaté konce (asi 3cm) odrežeme a spolu so šupkami povaríme v slanej vode asi 10 - 12 minút. Vývar precedíme a dáme opäť variť.Pridáme na malé…
Knedlíčky: Kvasnice upražíme na lžíci oleje do hněda. Umeleme česnek, lovečák a špek. l vejce. Vše smícháme se strouhankou a hladkou moukou v poměru 3 díly strouhanky…
Očištěnou zeleninu překrájíme na tvary, které se nám líbí, brokolici rozebereme na růžičk. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus cca 7 minut. Zeleninu zcedíme…
Chren, vňať, olej a soľ rozmixujeme. Zmesou natrieme stehná z oboch strán a necháme 1 hodinu odležať.Očistené batáty a zemiaky nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé a…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Usmažený řízek v troj nebo pětiobalu necháme vychladnout, zatím uvaříme oloupané brambory do měkka a připravíme si salát - já jsem smíchal pokrájené pekingské zelí,…
Stehno opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou.Opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji.Osolíme a opepříme.Přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce…
Tofu popučíme vidličkou. Pridáme olej, vňať, najemno nasekanú cibuľu, jogurt, soľ a dobre premiešame. Nakoniec primiešame šťavu. Pomazánku posypeme kôprom.
Tvarůžek obalíme v provensálské směsi koření, přilepíme k němu z jedné strany sušenou švestku, zabalíme do plátku cikánského šálu, pak ze všech stran důkladně obalíme…
Omyté osolené a opepřené maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, vyjmeme je a do výpeku dáme drobně krájenou slaninu, cibuli a česnek. Krátce orestujeme,…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme, ihneď prelejeme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.Fazuľku uvaríme tak, aby bola chrumkavá. Scedíme, prelejeme…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Nepreplachujeme ! Otečené cestoviny dáme do vymazanej bábovkovej formy a jemne pritlačíme. Vložíme do rúry a 15 minút…
Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30…
Z nasekané petrželové natě, soli, pepře, worcestru a citronové šťávy připravíme marinádu.Maso nakrájíme na proužky dlouhé asi 6-8 cm, dáme do mělké nádoby a necháme…
Na oleji na silnom plameni za občasného miešania 5 min restujeme cuketu, na malé kocky narezané paradajky a na pásiky narezanú papriku.Pridáme ryžu, chilli, nasekaný…
Proč se linecké těsto trhá? Cukrář Josef Maršálek připomíná zásadní chyby, kterým se ale dá snadno předejít
Staročeská couračka: Ta nejjednodušší polévka z kysaného zelí se smetanou zasytí a zahřeje, kousek klobásky ji navoní
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky