Teplý cizrnový salát s lesními houbami a raným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenCizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme …
Kuřecí špalíčky podávané s rýží a výbornou zeleninovou směsí v rajčatové omáčce vám jistě zachutnají. Kousky cukety a mrkve skvěle doplňují nasládlý, aromatický fenykl,…
Sezona houbaření je s hezkým podzimem v plném proudu. Svůj bohatý úlovek tak můžete zpracovat za doprovodu tohoto receptu, kdy dušené houby orestujete s mletým masem a…
Dýni nakrájíme na menší kostky a na sucho v troubě opečeme doměkka. Necháme vychladnout.K vychladlé dýní přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.Olej prošleháme se solí a…
Toto jednoduché a rychlé pohoštění bude mít u vašich hostů jistě úspěch. Listové těsto stačí potřít čerstvým sýrem, ochutit čerstvými bylinkami a papričkami jalapeňo,…
Tyto výborné jednohubky jistě potěší na oslavě všechny hosty. Pomazánkové máslo a šunku doplňuje pálivá směs z řepy a křenové pasty. Jednohubky na závěr ozdobíme kouskem…
Standardně na narozeniny obdarujeme oslavence sladkým dortem. Ale pro ty, co nemusí sladké, můžeme připravit slanou verzi. Z toustového chleba, pomazánek, různých uzenin…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Vaření s různými kuchyňskými pomocníky je takřka bez starostí. Přesvědčit se o tom můžete při přípravě vepřového paprikáše s pomocí pomalého hrnce. Maso v něm necháme…
Snadná polévka, na kterou spotřebujete již předchystaný vývar. V něm uvaříte zeleninu, přidáte do něj maso z kuřete a také drobné nočky z droždí, vajíčka a mléka. Tahle…
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pak upečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě…
Mleté mäso dáme do vody, vidličkou rozšľaháme a uvedieme do varu aj s pokrájanou cibuľou.Asi po 15 min. pridáme očistenú a nastrúhanú koreňovú zeleninu (slzičkové…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Papriky prerežeme na polovice po dĺžke a očistíme. Pripravíme plnku: zmiešame uvarenú ryžu, postrúhanú surovú červenú repu, vajce, chia semienka, syr, soľ, korenie,…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Z brambor můžeme vykouzlit spoustu výborných pokrmů, který opravdu zasytí. Vsaďte na zapečené brambory s jarní cibulkou, pórkem a hlívou, provoněné bylinkami. Skvělé…
I když kedlubnu jíme často syrovou, skvělá je i v polévce, kde vynikne její nasládlá chuť. Polévku uvaříme velmi snadno a díky kroupám i dobře zasytí. Na talíři ji…
Pokud máte v plánu prohýřit noc, je dobré se na následující ráno nachystat s touto vyprošťovací česnečkou. Kromě česneku obsahuje spoustu čerstvých bylin, díky tomu…
Kuřecí polévky jsou vydatné, silné a skvěle pomáhají v boji s různými nemocemi. Polévka je plná chuti a šmrnc jí dodávají malé špenátové nočky. Pusťte se s chutí do její…
Smažené nugetky z kuřecího masa jsou připravené velice rychle. Vše jen rozmixované do hladké hmoty, z ní utvořené nugetky upečené na plechu v troubě. Jsou šťavnaté,…
Zeleninové saláty nás provází v jídelníčku po celý rok. Ovšem během léta jsou jakousi stálicí mezi pokrmy teplých dnů. Smíchejte různé druhy zeleniny, doplňte je kousky…