Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nožička vepřová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Jednoduchý sulc

Jednoduchý sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Neméně oblíbenou zabíjačkovou pochoutku je sulc. Huspenina se zeleninou a plátky natvrdo uvařeného vajíčka má jemně slanou chuť a je plná zdraví prospěšného kolagenu.…

pludek

135 min

Králičí rizoto

Králičí rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pekáček vymažeme/vyklademe sádlem a dáme do něj osolené králičí nožky. Poklademe je kousky sádla a zakryté dáme péct do trouby na cca 200 stupňů. Pečeme, než je maso…

Domácí rosol

Domácí rosol

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod. Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka. Měkké maso a zeleninu scedíme,…

Panelákový prejt

Panelákový prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým koření, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy…

Colombo65

180 min

Pikantní vepřové závitky

Pikantní vepřové závitky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kysané zelí propláchneme, okmínujeme, pocukrujeme a promícháme. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme harisou. Dáme plátky anglické slaniny, zelí a půl…

jambajs

120 min

Hovězí plátky na pivu

Hovězí plátky na pivu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Plátky masa naklepeme, na obvodu několikrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a…

Bulharka

Bulharka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pomazánky podáváme nejčastěji na svačinu a k večeři. V této, která nese název "bulharka" se skrývá kombinace výrazných chutí. Základem jsou párky, brambora, okurky a…

Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Hlavu a nožičky důkladně očistíme / odrhneme kartáčkem, případně opálíme /,omyjeme a i s ramínkem dáme vařit s cibulí a zeleninou do osolené vody. Měkké maso a hlavu…

Sulc

Sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Sulc není na první pohled příliš vzhledné jídlo. V některých rodinách ale patří ke stálicím na stole po celý rok. Je levný, má benefity pro klouby a dá se dochutit ke…

Chlebajez

285 min

Dušené debrecínské zelí

Dušené debrecínské zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc…

mika59

45 min

Babiččin barevný sulc

Babiččin barevný sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

I když řada lidí kolenem opovrhuje, jde o jednu z nejchutnějších částí prasete vůbec. Maso z něj má krátká vlákna bohatě prorostlá kolagenem, takže je úžasně šťavnaté.…

MiskaM

160 min

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…

Huspenina masitá

Huspenina masitá

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso dobře očistíme a uvaříme každé zvlášť v osolené vodě s kořením a kořenovou zeleninou doměkka.Po vychladnutí vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kůže nahrubo…

Moskevský boršč

Moskevský boršč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso a kosti dáme do studené vody, osolíme a uvaříme v tlakovém hrnci do měkka. Na másle podusíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, podlijeme troškou vody a…

Jaromira18

100 min

Ptáčky z kuřecích stehen

Ptáčky z kuřecích stehen

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Čtvrtky vykostit, z kostí vývar. Plátky masa osolit, opepřit, pomazat hořčicí, naplnit jako klasické "španěláky" a zajistit, jak jsme zvyklí - já spichuji párátky. …

Alexiss

90 min

1 2 3