Miso polévka s houbičkami shimeji
Recept ještě nebyl hodnocenKloboučky shitake namočíme předem do hrnečku s teplou vodou, kousek řasy do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat. Podle toho jaké použijeme nudle připravíme je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kloboučky shitake namočíme předem do hrnečku s teplou vodou, kousek řasy do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat. Podle toho jaké použijeme nudle připravíme je…
Knedlíčky: Kvasnice upražíme na lžíci oleje do hněda. Umeleme česnek, lovečák a špek. l vejce. Vše smícháme se strouhankou a hladkou moukou v poměru 3 díly strouhanky…
Rezance uvaríme v slanej vode obvyklým spôsobom. Scedíme a premiešame s lekvárom, množstvo podľa chuti. Do vymasteného pekáčika dáme tretinu rezancov, posypeme mletými…
Ze slepičího hřbetu uděláme vývar (vaříme asi 20min). Vývar přecedíme a do vývaru dáme vařit zeleninu (kolečka, kostičky-Já dělala kostičky, kvůli dětem) a přidáme masox…
Toto je základní recept. Můžete improvizovat a přidávat různé ingredience dle vašeho gusta. Olej zahřejeme ve wok pánvi a přidáme cibuli a česnek. Lehce opražíme.…
Do horké vody dáme zeleninu. Po chvíli přidáme knedlíčky a nudle, posolíme, okořeníme. Knedlíčky : Na oleji osmahneme cibuli, přidáme droždí a smažíme. Odstavíme,…
Na lžíci másla nebo oleje orestujeme nakrájenou cibuli, kterou zaprášíme lžící hl. mouky a zasmažíme. Zaprážku rozmícháme do 1,2 litru vroucí vody, přidáme tenké nudle a…
Štíhlé nudle opatrně rozmotáme a nasucho orestujeme na pánvi mírně dozlatova. Poté je přendáme do nádoby, nejlépe keramické a přikryjeme, aby nevychladly. Na pánvi si…
Rezance uvaríme v osolenej vode na skus a scedíme.Tekvicu nastrúhame na tenké plátky.Tekvicu dáme na väčšiu panvicu spolu s medom, smotanou, sójovou omáčkou a olejom a…
Vykostěného králíka nakrájejte na velikost sousta. Ve woku rozpalte olej a maso osmahněte, zalijte polovinou vína a sójové omáčky. Duste do měkka, trvá to asi 10 minut…
Jidášovo ucho namočíme do teplé vody a necháme nabobtnat. Malé houby dáme dvě, velká stačí jedna, zvětší několikrát svůj objem. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na…
Do osoleném vývaru přidáme nakrájené houby, kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme sušené nudle a ještě chvíli povaříme. Dochutíme pepřem a zelenou…
Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme tymián, cukr, česnek a promícháme. Do této marinády dáme nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny marinovat kachní prsa, kterým…
Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme tymián, cukr, česnek a promícháme. Do této marinády dáme nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny marinovat kachní prsa, kterým…
Těstoviny uvaříme na skus. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme chvíli okapat. Vejce si zatím rozšleháme se smetanou, paprikou a solí. Poté tuto…
Do vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry…
Nudle vložte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 12 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Sušená rajčata zalijte v misce 200 ml horké vody.Cibuli oloupejte a…
Nudle uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme a necháme na sítu okapat.Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, zelí nakrájíme nebo nastrouháme na…
Očištěnou cibuli a rajčátka nasekáme na drobné kostičky, zázvor a česnek nastrouháme najemno.Do rozehřáté wok pánve (nebo hrnce) dáme olej a srirachu, přidáme cibuli,…
Dostali jste domácího králíka? Nevíte co se skeletem, droby a zbylými kostmi? Uvařte jedinečnou zadělávanou polévku. Sytou, výživnou a velmi chutnou. Pokud dodržíte náš…
Asijská kuchyně se nám přibližuje svou chutí a proniká do našich domovů. Kvalitní maso pak lze upravit pomocí koření a různých ochucovadel. Jen jejich ostrosti jsme se…
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.Když se…
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny…
Artycoky ocistime, rozdelime na ctvrtky a kazdy kousek pricne nakrajime na prouzky. Vlozime do oleje, osolime a osmahneme (jen ale zlehka - NE do krupava). Pridame asi…
Recepty z románů: Ochutnejte dušené škeble, psí tlamy nebo žemličkový pudink
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále