Vepřové ocásky v pikantní marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenOcásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 828 kJ / 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 14,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 11,00 g |
–– mononenasycené | 8,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací…
Ocásek oddělíme od kosti, nemusíme důkladně. Na kosti můžeme nechat kousek masa na pozdější obrání a nakrájení do hotového vývaru.Vše i s kořením dáme do hrnce, zalijeme…
Pečené brambory s vepřovými ocásky vás dostanou svou jednoduchou přípravou. Stačí vše vměstnat do pekáčku a péct do zlatova. S minimem práce tak získáte večeři včetně…
V nádobě Pomalého hrnce zpěníme a rozvoníme na sádle a škvarkách nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku, které překrojíme horizontálně na 2 části. Nádobu vložíme…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Celé jablko nakrájíme na osminky a stejně tak oloupanou cibuli. Oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka a také tímto způsobem bílou ředkev.Jablko, cibuli, mrkev a ředkev…
Žebra a vepřový ocásek naskládáme do pekáčku a vše potřeme hořčicí. Přidáme pokrájené cibule a utřený česnek. Posypeme sypkým kořením, mletým černým pepřem a celým…
Z kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými…
Maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poklademe větvičkami rozmarýnu a necháme den odležet. Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem…
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
Vepřové ocásky přesekneme na menší části a několikrát propereme ve vlažné vodě. Vložíme je společně s dobře omytými celými bramborami na pekáček, vše pokapeme sójovou…
Zabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Maso dobře osolíme a naložíme do máslem vymazaného pekáčku s kořenouvou zeleninou, kterou také dobře osolíme. Necháme odležet,…
Slaninu si nakrájíme na kostičky, petržel na menší kousky. V pekáčku si nasucho vyškvaříme slaninu, přidáme petržel a cca 5 minut restujeme na mírném ohni. Maso pouze…
Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na…
Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat.Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji…
Do ocásků vetřeme sůl, česnek a mletý římský kmín, na pekáči přidáme na měsíčky pokrájenou bílou cibuli, několik snítek rozmarýnu a libečku, podlijeme a pečeme přikryté…
Vepřové ocásky omyjeme. Smícháme petrželovou nať, prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku i s natí, červené víno, olej, čerstvě promnutou majoránku, pepř, sůl a…
Celer si očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek utřeme. Z omytého pomeranče škrabkou na brambory oloupáme kůru, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme šťávu. V kastrolu si…
Do hmoždíře dáme sůl, kmín, koriandr, fenykl, chilli a drtíme, aby se vše spojilo. Přidáme sušený tymián. Ocásky kuchyňsky upravíme, směs vetřeme do masa, pokapeme…
1. varianta : Půlku kolena uvaříme se zeleninou, solí a kořením, abychom měli pěkný vývar, ovar a polévku. Vepřové ocásky omyjeme, osušíme a naložíme do marinády ze…
Maso si odblaníme, dáme do větší misky a naložíme s tymiánem a kousky česneku a dodáme dostatečné množství oleje, necháme přes noc v lednici, nesolíme.Druhý den si…
Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na…