Pestrý salát s Nivou a česnekovým dresinkem
Recept ještě nebyl hodnocenVeškerou zeleninu pokrájíme na přiměřeně velké kousky a dáme do mísy. Ingredience na dresink dáme do menší skleničky s uzávěrem a důkladně protřepeme. Hotovým dresinkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veškerou zeleninu pokrájíme na přiměřeně velké kousky a dáme do mísy. Ingredience na dresink dáme do menší skleničky s uzávěrem a důkladně protřepeme. Hotovým dresinkem…
Maso očistíme, osušíme, pod kůží uděláme menší kapsičky. V misce ze všech ingrediencí smícháme marinádu, kterou opatrně malou lžičkou vyplníme připravené podkožní…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky.Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje,…
Delikátní chuť pstruha stačí jen lehce doplnit česnekem a pepřem. Filety podáváme s teplým salátem z brambor, na skus uvařených fazolek, cherry rajčat a oliv, který…
U zeleninových salátů se kombinacím meze opravdu nekladou. Každý si rád zkombinuje, co mu chutná. V tomto salátu tak najdeme základní druhy zeleniny, kousky pečeného…
Vytvoříme marinádu pouhým smícháním uvedených ingrediencí.Kostky přelijeme vařící vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu, povaříme 15 minut, scedíme a naložíme do marinády…
Ředkvičky patří mezi druhy zeleniny, které můžeme ze záhonu sbírat už na vrcholu jara. Štiplavé červené plody nastrouháme, spojíme s chuťově výrazným kozím sýrem a žervé…
Salát niçoise pochází z francouzského města Nice. Salát se původně skládal z čerstvé zeleniny, ančoviček a natvrdo uvařených vajec. Je velmi oblíbený a získal tak i…
Grilované kotlety jsou dokonalou volbou pro každou venkovní oslavu nebo rodinné setkání. Ať už je připravujete na grilu nebo na pánvi, šťavnaté a dokonale propečené…
Čatní je název pro hustou omáčku, připravovanou z rozličných surovin. Základem je zelenina nebo ovoce. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských, dobrá je i…
V horkých letních dnech přijdou vhod lehké zeleninové večeře, připravené ideálně ze zeleniny, kterou si sami vypěstujeme. Okurku plněnou svěží pomazánkou z Lučiny a…
Carpaccio z chobotnice je rafinovaná delikatesa, která zaujme nejen svou jemnou chutí, ale i atraktivním vzhledem. Tenké plátky chobotnice jsou podávány s lehkým…
Zeleninu a sýr nakrájíme na plátky, seskládáme do věže,o bložíme šunkou, pokapeme dresinkem a ozdobíme bazalkou. Podáváme s bílým pečeivem.
Nejprve si připravíme zálivku. Do mísy dáme hořčici a pak postupně přidáváme a přimícháváme ostatní suroviny, až získáme hladkou směs. Salát rozdělíme na osminky a…
Listy hlávkového salátu omyjeme, natrháme na kousky, stejně tak omyjeme meduňkové listy a kopr. Kopr nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do misky.V hrnku smícháme vodu, olej…
Všechny ingredience pro dressing vložíme do misky a pomocí mixéru smícháme dohromady. Před podáváním necháme na hodinu vychladit v lednici. Zatím si osmažíme kousky…
Listy vinné révy dvě minuty povaříme v osolené a okyselené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pohanku zalijeme vývarem tak, aby sahal…
Postup: 1. Nejdříve si připravíme srdíčkové krutony: Plátky toastového chleba trochu rozválíme válečkem a srdcovým vykrajovátkem vykrajujeme malá srdíčka (na 1 plátek…
Kachnu důkladně opláchneme studenou vodou a vložíme do pekáče. Jemně můžeme vymazat špetkou másla. Dno pekáče vyplníme cibulkou, kachnu mírně osolíme a pokmínujeme a…
Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky ( pokud chcete mít bez slupek,…
Meruňková omáčka: Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem smíchaným s vodou, přidáme posekané meruňky a dobře povaříme. Povařenou omáčku i s…
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
Sušené houby přelijeme horkou vodou a necháme min. 2 hodiny bobtnat. Žampiony nakrájíme, malé na čtvrtky a velké na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a česnek…
Do většího hrnce rozdrobte tempeh. Zalijte ho vodou, přidejte sójovou omáčku, olej a bobkový list. Přikryjte a přiveďte k varu. Vařte 12 - 15 minut, dokud se většina…