Jednoduchý kuřecí salát s vejci, cibulí a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenV horkých letních dnech, kdy nemáme chuť na teplá a sytá jídla, přijde vhod salát, se šťavnatým kuřecím masem, dochucený sladkokyselou zálivkou. Je ideální jako rychlý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V horkých letních dnech, kdy nemáme chuť na teplá a sytá jídla, přijde vhod salát, se šťavnatým kuřecím masem, dochucený sladkokyselou zálivkou. Je ideální jako rychlý…
Na přípravu tohoto slaného závinu je potřeba více času. Tukové těsto necháme na pár hodin uležet v lednici a poté jej plníme cibulovou nebo zelnou směsí s klobásou a…
Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s…
Nezavařovaná čalamáda z našeho receptu se vyznačuje zachováním křehkosti a křupavosti. Složení směsi můžete obměňovat podle sezóny jednotlivých druhů zeleniny. Výsledkem…
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
V tomto receptu naplno využijeme cukety z naší zahrádky. Kachní prsa s křupavou kůžičkou podáváme s cuketovými knedlíky, které zpestříme petrželkou a červenou paprikou,…
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…
Čalamáda bez zavařování je rychlá a jednoduchá varianta klasické zeleninové směsi, která nevyžaduje dlouhý proces konzervování. Tato svěží a křupavá pochoutka kombinuje…
Osvěžující salát je skvělým doplňkem snad každého hlavního jídla. Vyzkoušejte tento okurkový s cibulí. Je inspirován asijskými chutěmi a zaujme také originálně…
Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po…
Jablkové řezy v této podobě neodmítne nikdo! Pudink lze použít i s jinou příchutí - ananasový, banánový, kokosový. Taky můžete do jablek přidat rozinky, ořechy, či…
K jemně nakrájené a ochucené cibuli lze případně přidat bylinky či zeleninu podle chuti a vytvořit rychlý salát s příjemnou pikantností. Tento salát je oblíbený jak v…
Tento vydatný a chutný oběd připravíme zcela bez masa. Dušenou červenou řepu ochutíme aromatickým fenyklem. Řepu podáváme s vařenou rýží a bílými fazolemi, které pro…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené okurky, utřený česnek, zelenou cibulku, olej, sůl, pepř podle chuti, zakysanou smetanu a…
Zelí, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou, kterou jsme ochutili octem a solí. Promícháme, scedíme a necháme vychladnout. Z vývaru, octa,…
Nahrubo nastrouhám mrkev, kterou osmahnu na lžíci másla, osolím, hodně opepřím a zaliji kelímkem šlehačky, kelímek je zhruba na půl kila mrkvičky.Dusím, dokud mrkvička…
Ztužený tuk nastrouháme do mouky,, přidáme vejce, ocet, sůl a 50 ml vody, propracujeme a podle potřeby můžeme přidat vodu. Těsto dáme uležet do lednice.Na náplň smícháme…
Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto…
Vepřová srdíčka uvaříme v zeleninovém vývaru s kořením. Vývar scedíme, zeleninu vyhodíme. Srdíčka očistíme od krve, tuku, pokrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme…
Do hrnce dáme brambory,zalijeme vodou, jen aby byly potopené a uvaříme do měka. Kyšku přelijeme do většího hrnku, přidáme mouku, žloutek, sůl a půl hrnku mléka a vše…
Brambory vařte ve slupce asi 20 minut do změknutí a vejce uvařte natvrdo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, nasypte ji do rendlíku a zalijte malým…
Dojemný příběh Péti z MasterChefa: Když ho matka vyhodila z domu, postaral se i o sestru. Vařil jsem jí rajskou i špagety, říká
Smažení: Jak správně na tento druh úpravy pokrmů? S tipy od Zdeňka Pohlreicha to bude hračka
Alžběta II. snídá totéž, co vaše děti. Jakým dobrotám se britská královna naopak vyhýbá?