Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenLíčka jsou čím dál oblíbenější maso. Hodí se zejména na dušení. Pomalé dušení na mírnou teplotu jim neuvěřitelně prospívá - maso je šťavnaté a jen se rozsýpá v ústech.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Líčka jsou čím dál oblíbenější maso. Hodí se zejména na dušení. Pomalé dušení na mírnou teplotu jim neuvěřitelně prospívá - maso je šťavnaté a jen se rozsýpá v ústech.…
Ze špalíku masa uděláme pokud možno jeden, případně dva plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla…
Tato známá pomazánka je velice jedlá a vždy rychle zmizí. Někoho může odradit její velké množství, ale věřte, že nezůstane nic. Servírovat jí můžete s chlebem, bagetou,…
1. Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme. 2. Plátek potřeme plnotučnou hořčicí. 3. Na to poklademe špalíček špeku, 1/4 vejce, špalíček špekáčku a špalíček…
Vepřovou pečeni rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Z 5 vajec uděláme…
Zavinutý plátek masa s náplní podávaný s rýží a šťávou patří mezi českou klasiku. V tomto případě použijeme kuřecí maso a plátek naplníme slaninou, klobásou, okurkou a…
Z jakéhokoliv kousku masa jde udělat velmi chutný pokrm. V tomto receptu jsou použity marinované plátky vepřového masa, které jsou rozkrájeny na nudličky a poté…
Vajíčkové pomazánky patří mezi nejoblíbenější. Přidáním nejrůznějších ingrediencí si je můžeme doladit dle své chuti. Jejich uplatnění je široké od večeře nebo školních…
Osvědčené recepty podle jsou k nezaplacení. Často nám stačí několik základních surovin. Postup je snadný a rychlý, výsledkem je úžasná dobrota. I tato vajíčková…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
I když francouzské brambory nemají s Francií mnoho společného, jde o chutné jídlo, díky kterému můžeme využít přebytky vařených brambor z předchozího dne. Přidejte do…
Samými dobrotami naplněné masové závitky zrovna volají po vidličce a noži. Připravte je třeba již o tomto víkendu své rodině. Přidejte i oblíbenou přílohu, určitě budou…
Jednoduchý salát vhodný jako přesnídávka nebo lehká večeře. Osvědčená zálivková směs ochutí salám, cibule dodá říz. Přikousněte k misce salátu čerstvý rohlík nebo…
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto…
Připravte výborný přílohový bramborový salát. Je snadný na přípravu, nepotřebuje čas na odležení jako klasický připravovaný bramborový salát, protože se podává vlažný.…
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme maso,…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a poprášíme moukou, dobře promícháme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso a restujeme za stálého míchání…
Mrkev uvaříme a nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájené okurky.Dále přidáme nakrájenou cibuli ze zavináčů, nakrájené zavináče a hrášek.Žloutky, olej a sůl…
Tuto smetanovou omáčku milují děti i dospělí. Libové maso, šunka a pikantní zelenina ve sladkokyselé omáčce - kdo by odolal. Ve spojení s knedlíkem nebo s těstovinami si…
Dostali jste chuť na českou klasiku? Máme pro vás recept na známou znojemskou omáčku, kterou si můžete připravit z hovězího nebo vepřového masa. Toto je asi jediné jídlo…
Salát který představuje dokonalé osvěžení v létě pokud ho připravíte z čerstvé zeleniny. Je jednoduchý na přípravu a ze zdravých ingrediencí. Čočka doplněná další…
Hermelíny, okurky, cibuli a papriku nakrájíte na drobné kostičky a v hlubší misce promícháme s kysanou smetanou.Potom přidáme další suroviny, znovu promícháme a dáme do…
Láká vás připravit vymazlené slané pohoštění pro přátele nebo rodinu? S chutí do toho! V tomto receptu máte tři osvědčené tipy na lahodné pomazánky pro přípravu…