Zelí s párky
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu nakrájame na rezance.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme kapustu, rascu, osolíme, podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút.Pridáme najemno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu nakrájame na rezance.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme kapustu, rascu, osolíme, podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút.Pridáme najemno…
Do misky dáme mleté maso, přidáme vodu a dobře rukou propracujeme. Nakrájíme špek, dva plátky na nudličky do náplně a jeden plátek na kostičky pod cibulku. Cibuli…
Na pánev dáme nakrájenou slaninu, rozškvaříme, přidáme máslo, cibuli, nasekaný česnek a orestujeme.Celer a cuketu nastrouháme nahrubo a přidáme do pánve, osolíme,…
Kuskus zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli. Parmazán nastrouháme najemno.V hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibuli.…
Kloboučky hlívy nakrájíme na proužky, šalotku a okurky na kolečka. Plátky masa nakrájíme do misky na nudličky.Do rozehřáté pánve dáme polovinu tuku, přidáme šalotku.…
Strúhanku zmiešame s nahrubo nastrúhanou citrónovou kôrou.Kocky filé osolíme a obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke.Vyprážame z oboch strán na oleji.Jogurt…
Žampiony nakrájíme na čtvrtky a opečeme na suché pánvi.Až se odpaří veškerá tekutina přidáme lžíci oleje a cibuli nasekanou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme i mrkev…
Kapří maso zbavíme páteře, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme polovinu rozkvedlaného vejce na trojobal, sůl, koření, prášek a zahustíme strouhankou.…
Stejně velké brambory uvaříme ve slupce v hodně osolené vodě. Necháme je ve vodě vychladnout, pozor, ještě trochu dojdou.Okurky (na nich hodně záleží, používám Znojmia…
Nejprve uděláme salát, aby se chutě rozležely cca 1 hodinu předem. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme do mísy na asi 5 mm plátky,…
Špek nakrájíme na kostičky, lehce opražíme na trošce oleje nebo ghí, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlatava. Přidáme na drobné kousky nakrájené maso,…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Jídlo z pikantní klobásky, čerstvých hub a sterilovaných okurek ve smetanové omáčce s koprem vám jistě zachutná. Výborně se hodí k rýži a ozdobit ho můžete chobotničkou…
Pokud patříte mezi milovníky všeho pálivého, pak je pro vás tento recept jako stvořený. Pod názvem předkrm pro Lucifera se nachází směs z točeného salámu a pikantní…
Luxusní sendvič s chutnou rybou na vás čeká po následování našeho receptu. Ne zcela tradiční suroviny stojí zato zkombinovat a ochutnat. Věřte, že kapary, ryba a fenykl…
Ozdobit chlebíčky pouze nemusí být vůbec nudné a stále stejné. Milovníci různých sýrových variací si tu dnes přijdou na své. Zde máte možnost, jak vytvořit ze tří druhů…
Tento dip používáme k dochucení stejně jako tatarskou omáčku, jen je zde majonéza nahrazena jogurtem. Neobsahuje tuk a tak je vhodná i při různých dietách. Konečnou…
Asijské dochucení zeleniny je prostě geniální. Z obyčejné mrkve udělá lukulské hody. Když k takto připravené mrkvi přidáme další běžně dostupné suroviny, získáme skvělý…
Čočku propláchneme a necháme na pár hodin namočenou.Vodu dolijeme, aby jí bylo asi 2 litry a společně s mrkví a celerem uvedeme do varu a pak pomalu přikrytou vaříme…
Krásný dort je ozdobou každé oslavy. I ve slané verzi může být vynikající. Jako korpus použijeme toustový chléb, který pomažeme několika druhy pomazánek a proložíme…
Slaný dort při oslavách je jedinečným překvapením pro milovníky slaných dobrot. Tento dort je složen z několika vrstev toastového chleba, proložených salátem a…
Jeden z tradičních pokrmů naší kuchyně jsou ptáčci. Zarolovaný plátek masa, který je plněný zpravidla vejcem, okurkou a uzeninou. V tomto receptu použijeme vepřovou kýtu…
Lehce pikantní pomazánka z vařených brambor, česneku, nakládaných okurek a majonézy je moc dobrý podklad na chlebíčky a to nejen na chlebíčky se šunkou, ale i se sýrem,…
V naší kuchyni a především lidovém léčitelství byla šrucha velice oblíbená. Nyní je nejvíce používaná do salátů, jak zeleninových, tak i bramborových. Šrucha salát…