Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olej olivový extra virgin - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rozmarýnová panenka s česnekem

Rozmarýnová panenka s česnekem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…

Těsto na pizzu Videorecept

Těsto na pizzu

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout…

EvaCh

60 min

Bylinková kuřecí prsíčka

Bylinková kuřecí prsíčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, nenaklepáváme. Maso osolíme a opepříme.V hmoždíři utřeme předem nakrájené bylinky na menší kousky spolu s olivovým olejem. Vzniklou směsí…

Brokolicovo-květákové pyré

Brokolicovo-květákové pyré

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme nakrájený česnek. Trochu zarestujeme a přidáme očištěnou brokolici a květák. Podlijeme vodou, přidáme bujón,…

Paprika

20 min

Lilkový kaviár

Lilkový kaviár

Recept ještě nebyl hodnocen 3,6

Lilek podélně rozkrojíme. Na každém řezu jej nařežeme křížem, posolíme a necháme 20 minut vybrečet. Do trouby předehřáté na 200 °C vložíme otřený lilek a necháme…

Zámecký paprikový guláš

Zámecký paprikový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…

Paprika

120 min

Nudle s artyčoky a tuňákem

Nudle s artyčoky a tuňákem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Artycoky ocistime, rozdelime na ctvrtky a kazdy kousek pricne nakrajime na prouzky. Vlozime do oleje, osolime a osmahneme (jen ale zlehka - NE do krupava). Pridame asi…

Panzanella s vanilkovým olejem

Panzanella s vanilkovým olejem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Panzanella patří mezi tradiční italské saláty. Nesmí v něm chybět základní suroviny jako starší chléb, rajčata, okurka, cibule a zálivka. Tu připravíme z medu, octa a…

Panzanella s vanilkovým olejem

Panzanella s vanilkovým olejem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Panzanella patří mezi tradiční italské saláty. Nesmí v něm chybět základní suroviny jako starší chléb, rajčata, okurka, cibule a zálivka. Tu připravíme z medu, octa a…

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka,…

Vysoká a hluboká pizza

Vysoká a hluboká pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

těsto 1. Do větší mísy nalijeme 1/2 hrnku teplé vody a rozmícháme v ní droždí. 2. Necháme chvíli stát. 3. V míse kuchyňského robotu nebo ve velké míse smícháme mouku a…

chute-sveta.cz

150 min

Vysoká a hluboká pizza

Vysoká a hluboká pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

těsto 1. Do větší mísy nalijeme 1/2 hrnku teplé vody a rozmícháme v ní droždí. 2. Necháme chvíli stát. 3. V míse kuchyňského robotu nebo ve velké míse smícháme mouku a…

chute-sveta.cz

150 min

Penne ai Funghi (penne na houbách)

Penne ai Funghi (penne na houbách)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejprve si uděláme pesto z ricotty a hub. Do mixéru si přidáme 40g ricotty, 10g parmazánu, 25g vařených hříbků, 25g vařených žampiónů, sůl a pepř (pro chuť můžeme přidat…

Tom Brabenec

20 min

Zapečené fazole s rajčaty

Zapečené fazole s rajčaty

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…

LydiaPokorna

60 min

1 2 3 4 9