Bageta / ciabatta
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme 100 g mouky, 100 g teplé tekutiny, cukr a droždí, necháme 15 min "rozbublat".Přidáme zbytek tekutiny, sůl a olej, rozmícháme / rozšleháme. Vmícháme postupně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme 100 g mouky, 100 g teplé tekutiny, cukr a droždí, necháme 15 min "rozbublat".Přidáme zbytek tekutiny, sůl a olej, rozmícháme / rozšleháme. Vmícháme postupně…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, přidáme rozpůlenou hlavičku česneku, vše pokapeme olejem a mírně osolíme. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů.…
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, zlehka je poklepeme a okořeníme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí zprudka orestujeme z obou stran. Opečené maso…
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme najemno.V kastrůlku rozehřejeme olej, jemně orestujeme pórek, přidáme maso a ze všech stran opékáme, stále mícháme. Podlijeme…
Vezmeme vodu a necháme v ní asi hodinu namáčet houby. Klobásy nakrájíme na asi 2 cm špalíčky, které rozkrojíme.Do kastrolu přelijeme vodu s houbami a dáme při mírné…
Vlažné mléko smícháme s droždím a cukrem a necháme vyběhnout kvásek. Mezitím připravíme těsto z mouky, soli, oleje a přidáme vyběhnutý kvásek. Zpracujeme těsto, které se…
Králičí maso uvaříme doměkka. Obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nakrájíme na kousky.V kastrolu rozehřejeme olivový olej a…
Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat na pánev s rozehřátým máslem a olivovým olejem.Posypeme drceným kmínem. Až začne zelenina pouštět vůni,…
Kloboučky oloupeme, (kdo nechce, tak nemusí) a vylomíme nožky. Sýr nastrouháme najemno.Na kloboučky rozdělíme salám ´Nduja, hustě posypeme sýrem a na každý dáme plátek…
Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, mlieku a cukre. Po vykysnutí ho pridáme spolu so soľou a olivovým olejom k múke. Cesto dobre premiesime, vytvarujeme z neho bochník,…
Mrkev okrájíme a nastrouháme najemno.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a na mírnějším plameni na něm chvilku restujeme mrkev. Neustále mícháme.Přidáme ovesné vločky a…
Kuřecí maso osolíme, opepříme, okořeníme a polejeme trochou olivového oleje, který na masu rozetřeme a necháme cca 2 hodiny v lednici odležet (nemusí být, ale chuť je…
Cuketu nakrájíme na kolečka, pórek na půlkolečka a fenykl na kousky. Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme.Do pekáčku dáme lžíce olivového oleje, na to pórek,…
Dýni hokaido nemusíme loupat, jen omyjeme a osušíme, pokud bychom použili máslovou, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme semeník. Očištěnou dýni nakrájíme na kostky. V hrnci na…
Brambory řádně vydrhneme a dáme do hrnce, měly by být jen v jedné řadě. Zalijeme vodou a zasypeme solí. Přivedeme k varu a plamen ztlumíme. Vaříme bez poklice do měkka…
Připravte gril.Do břišní dutiny vykuchané a očištěné pražmy vložte snítku tymiánu, česnek a plátek citronu.Následně rybu osolte a jemně potřete olivovým olejem.Tělo ryby…
Dýni rozpůlíme, zbavíme semen, oloupeme a nakrájíme na kostičky.Cibuli nakrájíme najemno. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a cibuli necháme zesklovatět.Přidáme na…
Na suchej panvici na slabom plameni za stáleho miešania opražíme šafránové vlákna (krátko, asi 2 minúty, kým sa nerozvoňajú). Vlákna vyberieme do hrnčeka a ihneď…
Maso omyjeme, osušíme, mírně dlaněmi naklepeme a pokapeme olejem, poté z obou stran posypeme kořením. Na rozpáleném grilu maso z každé strany grilujeme cca 5 minut. Na…
Maso nakrájíme na malé kousky, brokolici rozebereme na nejmenší růžičky a pokrájíme.V kastrůlku rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme kousky masa. Podlijeme vodou…
Mrkvu a zeler zvlášť nastrúhame najemno.Na tanier rozložíme polníček a pokvapkáme olivovým olejom.Na polovicu taniera dáme mrkvu, na druhú zeler.Jogurt premiešame s kari…
Na suchej panvici opražíme lieskovce a necháme prechladnúť. Potom nahrubo nasekáme.Na troške oleja orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu, pridáme fazuľky a podlejeme 2…
Slupky a semínka, která nám zbyla, když jsme dělali rakytníkovou šťávu a marmeládu, usušíme. Rozemeleme je a dáme do větší sklenice. Zalijeme je 1/2 l oleje zahřátým na…
Špalíčky masa lehce naklepeme klouby ruky, obalíme kolem anglickou slaninou a ovážeme provázkem. Maso opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme cca na hodinu do…
Slepé myši: Na jednoduchou regionální specialitu z Vysočiny stačí jen brambory a česnek, hravě ji zvládne i kuchařský začátečník
Tajný trik šéfkuchařů: Tahle finta při obalování řízků šetří restauracím peníze a mnohdy o tom ani nevíme
Tajemství štíhlé postavy vévodkyně Kate: Známe její jídelníček