Špagety Primavera
Recept ještě nebyl hodnocenČesnek pokrájíme na drobno, mrkev očistíme a pokrájíme na malé nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a dužninu nakrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na růžičky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Česnek pokrájíme na drobno, mrkev očistíme a pokrájíme na malé nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a dužninu nakrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na růžičky,…
1. Panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na céčka, žampiony na plátky, česnek prolisujeme, bylinky nasekáme najemno. 2. V…
Uvaříme čočku, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, nakrájenou cibulku, spařené a okapané rozinky. Dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem.
Pažitku a cibuli nasekáme najemno. Tvarůžky a Romadůžek nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Chilli papričku nakrájíme a přidáme spolu s cibulí, pažitkou a olejem do…
Oloupeme česnek a necháme ho v celku. Na jemno nasekáme čerstvou bazalku, pokud je sušená, tak sekat nebudeme.Dáme spařit rajčata - stačí je dát do hrnce a zalít vroucí…
Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme oškrábanou, nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibulku. Vmícháme pepř, olej a necháme v chladu chvíli odležet.
Čínské nudle připravíme dle návodu. Maso, omyjeme, nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvi. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k masu. Přidáme štávu z…
Na lžíci olivového oleje opečeme kousky anglické slaniny a proužky cibule. Přidáme čtvrtky očištěných žampionů a opečeme je za stálého míchání do zlatova. Ztlumíme…
Králičí maso osolíme a naložíme so směsi ze 4 lžic oleje, utřeného česneku, nadrobno nakrájené cibule a citronové šťávy a koření. Necháme v lednici přes noc. Na druhý…
Na oleji osmažíme cibulku pokrájenou na proužky s česnekem na plátky, přidáme mletou papriku, na to dáme vyčištěné a nakrájené žaludky na menší kousky a zalijeme vývarem…
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky.Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného…
Krůtí maso osolte a položte do pekáčku. Podlijte lehce vodou, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte doměkka. Maso během pečení kontrolujte, aby se…
Rajčata nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy. Přidáme v rukách najemno natrhanou bazalku, se solí rozetřený česnek a olivový olej. Poté nakrájíme na kolečka ciabattu a…
Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým římským kmínem. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu a trochu vody.Cizrnu přivedeme k varu, přidáme dvě polévkové lžíce tahini…
Brambory uvaříme ve slupce.. nepřevařit! Omytou pažitku či cibulovou nať nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme, zbavíme jader a žebroví, nakrájíme na nudličky. Brambory…
Filety nakrájíme na nudličky, okořeníme, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc v lednici. Ve woku rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka orestujeme.…
Zelí nakrájíme na drobno, přidáme na hrubo nastrouhaná jablka a ředkvičky a nakonec nakrájenou jarní cibulku - zelenou část. Vše zakápneme olivovým olejem, smícháme,…
Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Černou ředkev oloupeme a nastrouháme společně s červenými ředkvičkami. Vše zakápneme olivovým olejem. Podle chuti osolíme.
Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety al dente.Krevety zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, ochuťte solí a pepřem a narychlo opečte na pánvi.Suroviny na pesto…
Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety al dente.Krevety zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, ochuťte solí a pepřem a narychlo opečte na pánvi.Suroviny na pesto…
Rajčata rozkrojíme napůl, řez posolíme a ocukrujeme. Alespoň 5 min. necháme sůl a cukr na rajčatech rozpustit. Zatím si nadrobno nasekáme cibuli a stranou nasekáme…
Omytou zeleninu nakrájíme na kousky, petržel nasekáme, vše smícháme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s bílým jogurtem. Podáváme hned (aby zelenina…
Zeleninu drobně pokrájíme, popaprikujeme a zakapeme olejem. Promícháme. Na každou porci dáme vejce a lžíci majolky smíchané se smetanou. Soli netřeba.
V troubě upečené bramboráky s čerstvými bylinkami jsou jednoduché, za chvíli hotové a skoro bez tuku
Polévka s lasagnemi je skvělá pro chladné podzimní večery: Je uvařená za pár minut a připomíná slunnou Itálii
Delikatesa z trouby: Pomalu pečený bůček s křupavou zlatavou kůrkou nedá skoro žádnou práci, jen nesmíme opomenout první krok