Nakládaný hermelín v oleji
Recept ještě nebyl hodnocenHermelín nakrájíme na 12 dílků, do každého zapíchneme plátek česneku a jednou řeznou stranu obtiskneme do koření.Znovu složíme ve sklenici do kruhu a zalijeme olivovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hermelín nakrájíme na 12 dílků, do každého zapíchneme plátek česneku a jednou řeznou stranu obtiskneme do koření.Znovu složíme ve sklenici do kruhu a zalijeme olivovým…
Oloupeme a nakrájíme na půlkolečka syrové brambory, cibuli a žampiony na plátky. Promícháme na pekáči se solí, trochou pepře a lžící olivového oleje. Přidáme skleničku…
Kaštany nakrojíme do kříže a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 20-25 minut. Horké oloupeme a nasekáme na větší kousky.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku,…
testo na bramboracky urcite kazdy zna,takze neni nutno psat.. kureci smes je velice jednoducha ale dobra;cibulku na kosticky osmahneme s nakrajenym cesnekem na jemno…
testo na bramboracky urcite kazdy zna,takze neni nutno psat.. kureci smes je velice jednoducha ale dobra;cibulku na kosticky osmahneme s nakrajenym cesnekem na jemno…
Špenát necháme na oleji prohřát, aby rozmrzl, přidáme sůl, prolisovaný česneky podle potřeby vodu, a minutku provaříme.V jiném kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku…
Na másle osmahneme cibulku, plátky česneku, na kousky nakrájenou papriku a mrkev.Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme propranou rýži, zalijeme vodou (lepší kuřecím…
Brambory uvaříme téměř do měkka, po vychladnutí přepůlíme a vydlabeme. Maso si nakrájíme na malé kousky. Žampiony také na kousky.Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso,…
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme lososa nakrájeného na kousky cca 1x1 cm (nebo i menší). Přidáme na plátky nakrájený česnek a…
Špenátové listy propláchneme a dáme je asi na dvě minutky spařit do vroucí vody. Přendáme do cedníku a prolijeme studenou vodou.Dále připravíme bešamel. V kastrůlku…
Těstoviny uvaříme ve vroucí, osolené vodě al dente, scedíme a necháme zchladnout. Pórek umyjeme a nakrájíme na kolečka a cibuli na kostičky.Pórek a cibuli orestujeme na…
Uvařenou řepu nakrájíme na nudličky. Mrkev nakrájíme hrubém struhadle.Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme do misky. Zalijeme citronovou šťávou a promícháme,…
Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet. Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky,…
Troubu předehřejte na 220°C a plech vyložte pečícím papírem. Zeleninu dobře omyjte, petržel či batáty oloupejte, brambory loupat nemusíte. Nakrájejte na silnější delší…
Troubu rozehřejeme na 180 °C Maso nakrájíme na plátky a zprudka a krátce opečeme na oleji s máslem z obou stran, aby se zatáhlo. Nevadí, když bude prosvítat růžové maso…
V misce si smícháme všechny ingredience na marinádu, česnek prolisujeme a potřeme celé krůtí prso.Plátky slaniny poklademe na potřené prso a ovážeme nití, aby nám hezky…
Zeleninu na hrubém struhadle nastrouháme.Do hrnce dáme olej nebo kousek másla a zeleninu orestujeme.Pak přidáme tresku, vodu, osolíme a vaříme cca 15 minut.Potom tyčovým…
Brambory oloupeme a uvaříme.V hmoždíři rozdrtíme rozmarýn, česnek a sůl. Brambory rozkrájíme na čtvrtiny a na pekáči je smícháme s olejem a směsí z hmoždíře.Pečeme cca…
Připravíme všechny ingredience, abychom neodbíhali a dáme vařit vodu na noky. Do jednoho půllitráku nebo misky nalijeme z varné konvice horkou vodu -150 ml, vsypeme do…
Do hrnce dáme rozpustit máslo a olivový olej. Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a restujeme ji (až začne zlátnout).Mezitím připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme…
Do kastrolku dáme čokoládu a olej a nad mírným plamenem mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Stačí mít plamen zapnutý jenom chvilku a pak jen hodně míchat. Nechceme…
Rozpálíme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvilce feferonku nakrájenou nadrobno. Promícháme.Krevety osolíme a opepříme. Přidáme do pánve s česnekem a…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Vinař Michal Závada: Letošní burčák je kvalitní, litr pořídíte už od 80 korun a hlava vás z něj bolet nebude, když dodržíte jednu zásadu
Vepřové španělské závitky: Ve šťavnatém mase se ukrývá lehce pikatní náplň a chutě se vzájemně propojí k nebeské dokonalosti
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!