Nakládané tvarůžky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi tento klasický český zrající sýr, toto jídlo si jistě oblíbíte. Tvarůžky naložené spolu s cibulí a chilli papričkou v olivovém oleji změknou a doplněné o…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte rádi tento klasický český zrající sýr, toto jídlo si jistě oblíbíte. Tvarůžky naložené spolu s cibulí a chilli papričkou v olivovém oleji změknou a doplněné o…
Mezi tradiční novoroční pokrmy patří čočka, která by nám měla zajistit dostatečný přísun peněz v nadcházejícím roce. Pokud vás již omrzela čočka na kyselo, vyzkoušejte…
Opraný salát polníček vložíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na půlky nakrájená rajčata.Olivový olej smícháme s dijonskou hořčicí, solí a pepřem…
Výbornou omáčku na těstoviny můžete připravit, i když zrovna nemáte příliš mnoho času. Stačí osmahnout cibuli a klobásu, přidat kečup a konzervovaná rajčata, dobře…
I bez masa lze vařit chutná a nutričně bohatá jídla. Navíc můžete s trochou fantazie a inspirace indickou kuchyní zpracovat i uschované přebytky luštěnin z mrazničky,…
Dozlatova upečená nádivka, která je díky sněhu z bílků nadýchaná, by o Velikonoce neměla na stole chybět. Příjemně voní po uzeném mase a zelený špenát a petrželová nať…
Vaření s červenou čočkou má své nesporné výhody. Nenadýmá a je velmi rychle hotová. Tato polévka z červené čočky s mrkví, zázvorem a česnekem je chuťově skvělá a zahřeje…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Houby jsou jednou ze surovin, kterou buď máte rádi nebo je zrovna nemusíte vyhledávat. Jste-li milovníci hub, vyzkoušejte tento recept. Do marinády z oleje, bylinek,…
Carpaccio z červené řepy je vegetariánským kolegou toho z hovězího masa. Tenké plátky vařené řepy namarinujeme ve sladkokyselé marinádě a necháme pořádně vychladit.…
Báječná pečená kuřecí křídla s marinádou, která můžete podávat jak na oběd, tak i svačinu či večeři. Určitě sklidí úspěch i při posezení s přáteli. Vhodnou přílohou je…
Svěží a chutný salát plný čerstvé zeleniny potěší příjemnou chutí i krásnou barvou. Zalijeme ho jednoduchou zálivkou a podáváme s křupavými tousty a kousky kuřecího masa…
Mleté maso můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou například tyto šťavnaté bochánky zabalené do anglické slaniny. Podáváme je s pečenými hranolky z kořenové…
Tahini pasta je známá zejména ve spojení s pokrmy z Orientu. Jde o pastu ze sezamových semínek a má velmi specifickou chuť. Vy si ji můžete s tímto receptem snadno…
Omyté brambory (můžeme je i oloupat) rozkrájíme na dílky, povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme odpařit. Vložíme do mísy, vydatně prokapeme olejem, posypeme…
V tomto svěžím salátu si vychutnáte příjemnou chuť polníčku, sladkost jablek a výrazně slanou nivu. Vše doplňuje jednoduchá zálivka z oleje a limetky. V salátu příjemně…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Rajče rozkrojíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kostičky.Lehce osolíme, vmícháme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme pustit "vodu".Mezitím…
Léto je doslova sezónou grilování a přípravy různých druhů hamburgerů. Víte však, že burger můžete i upéct? Takto připravené hamburgery jsou na povrchu křupavé a uvnitř…
Klíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou.…
Štika v marinádě je lahodný pokrm, který kombinuje jemné maso sladkovodní ryby s bohatými chutěmi pečlivě vybrané marinády. Marinovaná štika získává při grilování nebo…
Kuřecí stehna naložená v pikantní marinádě jsou jednoduchá na přípravu a přitom tak skvěle chutnají. Maso je křehké a šťavnaté, na povrchu s křupavou kůrčičkou.…
Kompletní porci k obědu můžeme připravit i jednoduše na grilu. Do balíčku z alobalu naložíme plátek masa, doplníme jej zeleninou, bramborem a dochutíme. Takto zabalené…
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a…
Britskou specialitu octové brambůrky zvládnete připravit i sami: Delikatesa v anglickém stylu vás ohromí netradiční chutí
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Strouhaná buchta z kakaového těsta s lahodnou tvarohovou náplní je vláčná a nadýchaná, lehce ji zvládne i začátečník