Vejce plněná cuketovou nádivkou s mátou
Recept ještě nebyl hodnocenVejce uvaříme natvrdo / 10 minut / a hned je vložíme do studené vody, aby nám šla dobře oloupat. Cuketu nakrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce uvaříme natvrdo / 10 minut / a hned je vložíme do studené vody, aby nám šla dobře oloupat. Cuketu nakrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, přidáme…
Nejprve nakrájíme lilek na libovolné tenčí plátky/kolečka, nasolíme a necháme ho 10 -15 minut vypotit. Jarní cibulku i s natí spolu s petrželku nasekáme nadrobno,…
Do větší mísy dáme mražené krevety a studenou vodu, necháme několik minut rozmrazit. Scedíme. V misce smícháme ingredience na marinádu a krevety v ní necháme cca půl…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.Do hrnce dáme pár kapek oleje a začneme restovat cibulku, až zesklovatí,…
Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme. Každou polovinu na řezu osolíme, potřeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby (na 180 st. cca 20 minut).Upečený lilek…
Dáme vařit těstoviny do osolené vody.Na pánev nalejeme olivový olej s máslem a přidáme cibulku. Necháme restovat do zlatova, přidáme pórek.Když je pórek prosmažený,…
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a po cca 1 minutě odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Pórek nakrájíme nadrobno, patizon a hokkaido…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Necháme zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji a přidáme rozvonět na plátky nakrájený česnek. Zasypeme grilovacím kořením a…
Příprava: Bylinky zalijeme v hmoždíři olejem a rozdrtíme na kaši. Smícháme v misce s podrcenými ořechy, prolisovaným česnekem a tuto kašičku poctivě vetřít do masa…
Filety hejka omyjeme a položíme do pekáčku na pečící papír. V misce smícháme rajský protlak s jogurtem, kari kořením, olivovým olejem, přidáme špetku soli a pepře…
Smícháme 100 g mouky, 100 g teplé tekutiny, cukr a droždí, necháme 15 min "rozbublat".Přidáme zbytek tekutiny, sůl a olej, rozmícháme / rozšleháme. Vmícháme postupně…
Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, mrkev okrájíme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a maso na něm na mírném plameni orestujeme, stále mícháme.…
Rozehřejeme gril. Papriky omyjeme, osušíme a nad mírným plamenem opékáme, až slupka zčerná. Pak je vložíme do sáčku nebo misky, dobře uzavřeme a necháme zapařit. Tím se…
Pohanku uvaříme podle návodu. Přilijeme mléko, cukerin nebo cukr a rozmixujeme. Rozklepneme do směsi vejce a přidáme mouku. Dobře rozmícháme. Pánev rozpálíme, aby se nám…
Jablko pořádně umyjeme, neloupeme, nakrájíme na půlměsíčky a vložíme do rozpuštěného másla s oliv. olejem. Opečeme z obou sran.Přendáme na talíř, posypeme skořicí a…
Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a…
Dýni rozpůlíme, zbavíme semen, oloupeme a nakrájíme na kostičky.Cibuli nakrájíme najemno. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a cibuli necháme zesklovatět.Přidáme na…
Na suchej panvici na slabom plameni za stáleho miešania opražíme šafránové vlákna (krátko, asi 2 minúty, kým sa nerozvoňajú). Vlákna vyberieme do hrnčeka a ihneď…
Kuskus dobre premiešame s lyžičkou oleja, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 minút postáť. Potom načechráme vidličkou, zakryjeme a opäť necháme 5 min postáť.…
Rybí filety i očištěné krevety (mražené necháme rozmrazit) opláchneme a necháme v sítu okapat. Zjistíme, zda není v mase kostička, případně ji pinzetou odstraníme. Rybí…
Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám a metlou zpracujeme v hladké těsto, 20…
Avokádo nakrájíme na kousky, v misce z něj uděláme kašovitou směs.Přidáme lososa nakrájeného nadrobno, nasekané bylinky, koření a olivový olej. Důkladně pomícháme. …
Hlivu nakrájame na pásiky a na masle 10 min pražíme. Necháme vychladnúť.Cibuľu narežeme na polkolieska a premiešame s hlivou.Vodu prešľaháme so soľou a olejom a zalejeme…
Očištěnou mrkev nastrouhanou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky), posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu…