Vychytané bramborové nugety
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme. Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme. Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme. Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme. Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a…
Cuketa je plodina, která je využitelná naslano i nasladko. Dá se nakládat i zamrazit. Bez problémů z ní vytvoříte kompletní oběd. Přesně takové samostatné jídlo, jako…
Na oleji orestujeme posekanou cibulku, přidáme červenou papriku a ještě chvilku restujeme (podle potřeby podlijeme trochou vody). Mrkev a celer nastrouháme nahrubo a…
V misce smícháme vše sypké a najemno nastrouhanou mrkev. Přidáme vejce, olej, rum nebo aroma, med a sirup (dávám obojí, ale stačí med). Zředíme vodou podle potřeby -…
Maso naklepeme a z obou stran důkladně posypeme provensálským kořením. Papriku omyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na proužky, oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka.Na…
Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat…
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kousků, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petržele nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a medailonky…
Nejprve očistíme papriky a cibuli. Poté cibuli nakrájíme na jemno a papriky na jemné nudličky. Orestujeme v pánvi nebo kastrolku cibuli (než nám zesklovatí). Potom…
Celá vejce vyšleháme se všemi cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mléko, mouku promísenou s kypřicím práškem, olej a nakonec citrónovou šťávu i kůru.Připravené těsto…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Dnes už je mnohem více možností, jak chuťově potěšit i ty, co nemohou klasické moučníky. S použitím bezlepkové mouky připravíme nadýchaný kakaový piškot, který doplní…
Těstoviny osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Pak je přesuneme do osolené vroucí vody, uvaříme a scedíme.Během vaření těstovin na stejné pánvi opečeme na kousky…
1-Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni ( to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie).Pridame…
V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Kapustu omyjeme a nakrájíme na nudličky, které přidáme do hrnce s cibulkou, podlijeme vodou, doplníme zeleninovou…
Pak choi důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a necháme na sítu okapat nebo odstředíme. Do rozehřáté pánve dáme oba oleje a zprudka opečeme asi 3 minuty lehce osolené…
Kuřecí prsa rozpůlíme a nakrájíme na větší kousky. Připravíme marinádu v niž maso důkladně obalíme a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.Na hlubší pánvi na oleji…
Tak tenhle hamburger je opravdová pecka. Šťavnaté maso, na kterém se roztéká kozí sýr, je obloženo karamelizovanou cibulkou a hezky si hoví mezi zeleninou v bulce. K…
Tak tenhle hamburger je opravdová pecka. Šťavnaté maso, na kterém se roztéká kozí sýr, je obloženo karamelizovanou cibulkou a hezky si hoví mezi zeleninou v bulce. K…
Moučníky se šťavnatými jablíčky uvnitř těsta patří mezi nejoblíbenější. Pokud máme čas, uděláme na ně čokoládovou nebo citronovou polevu, pokud pospícháme, stačí jen…
Drobné pudinkové dortíčky potěší všechny milovníky sladkých chutí. Tvoří je vrstvy piškotu provoněné rumem a potřené kakaovým krémem z pudinku a tvarohu. Na závěr…
Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a…
Hovězí maso na pórku s houbami je dochucené do asijského stylu. Bude vám chutnat s rýží, nudlemi i počesku s pečivem, či hříšně s knedlíky. Vyberte pěkný kousek…
Karamelové sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Vypracujeme hmotu. Boky formy (průměr 22 cm) vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Dno formy…
Okru osmažíte dohněda. Poté vyndáte z pánve. Do oleje nasypete kurkumu a cibuli. Smažíte do zlatova. Přisypete rajčata, sůl, čili a osmaženou okru. Opět smažíte, dokud…
Kdy sklízet brambory? Záleží na odrůdě, ale vadnoucí a zaschlá nať je jasným pokynem vzít rycí vidle a pustit se do toho
Crème brûlée: Tak trochu jiný pudink voní vanilkou a díky karamelové krustě nahoře chutná božsky
Delikatesy z hub: Falešné škvarky z bedel a masáků, hříbková slanina nebo houbová paštika chutnají božsky