Sumeček africký s rajčatovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak a 1 min pražíme.Vložíme paradajky, okoreníme, osolíme a 10 min povaríme.Na oleji a masle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak a 1 min pražíme.Vložíme paradajky, okoreníme, osolíme a 10 min povaríme.Na oleji a masle…
Nejprve si dáme vařit přílohu - těstoviny podle chuti, my máme nejraději špagety. Očištěné kalamáry nebo chobotničky (nebo od obojího trochu) omyjeme, pokrájíme na…
Pomeranč postavte na prkéko a ostrým nožem z něj okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků, pak jej nakrájejte na tenké plátky. …
Okurku nakrájíme na kolečka, stejně tak cuketku, cibule na půlměsíčky, česnek rozmáčkneme a nasekáme, rajčata přepůlíme a nakrájíme napříč na plátky. Papriku nakrájíme…
Filety nakrájíme podélně na proužky cca 1,5-2cm široké a 10cm dlouhé. Půlku sušeného rajčete nebo celou olivu omotáme proužkem ryby, postupně napíchneme na špejli 4…
Uvaříme doměkka těstoviny, v jiném hrnci ve vodě květák rozebraný na růžičky (vodu použijeme na uvaření dobré zeleninové polévky). Suchou tvrdou klobásu nastrouháme nebo…
Z mouky, mléka, cukru, droždí, 1 vejce, vody a 2 až 3 lžic olivového oleje zaděláme kynuté těsto - žádná věda, jde o klasické kynuté těsto - necháme na teple vykynout.…
Rybí porce omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a 15 min. necháme odležet. Po chvíli je položíme do ohnivzdorné formy, posypeme bazalkou,…
Plátky masa opláchneme a zlehka naklepeme. Zeleninu umyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy a rajčata také nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.…
Dáme vařit osolenou vodu na rýži. V mezičase nakrájíme na jemno cibuli, olivy (na půlky stačí), nakládačky a tofu. Do vroucí vody vložte pytlík s rýží a obě vejcata. …
Uvaříme bezvaječné špagety.Nakrájíme česnek, černé olivy a osmažíme na pánvi. Poté přilijeme vodu a rajčatové pyré.Do pánve dáme již hotové špagety a přidáme hummus s…
Do velké mísy vložíme mleté maso a rozklepneme vajíčko, přihodíme nadrobno nasekanou cibulku, utřené stroužky česneku, hořčici, majoránku a ostatní koření. Směs po…
Uvaříme bezvaječné špagety.Nakrájíme česnek, černé olivy a osmažíme na pánvi. Poté přilijeme vodu a rajčatové pyré.Do pánve dáme již hotové špagety a přidáme hummus s…
Filet z lososa opepříme, osolíme, pokapeme citronem a oliv.olejem, posypeme bylinkami, tymiánem, provensálským kořením, česnekem a dáme na pečícím papíru péct do trouby…
Maso nakrájíme na kousky (širší nudličky), osolíme a dáme do větší mísy. Zalijeme vínem s kořením a necháme minimálně 1,5 hodiny marinovat.Pak k masu přidáme ostatní…
Měkký salám a tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Uvařené brambory ve slupce nastrouháme, cibuli nakrájíme na malé kostičky, nať z…
Vejce uvařit natvrdo, oloupat. Vidličkou rozdělit krabí maso na lupínky a smíchat ho se 2-3 lžícemi majonézy.osolit opepřit dle chuti. Odříznout malý spodek z vajíček…
Konzervované olivy můžeme nakrájet, já je však nechávám celé, rozpadnou se při míchání. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a oliv) a potom sypké suroviny.…
Žampiony a olivy scedíme a necháme odkapat přebytečnou tekutinu. Omytou lahůdkovou cibuli jemně nakrájíme i s natíDo hlubší nádoby dáme tvaroh a zakysanou smetanu.…
Kůži se zeleninou uvařit v osolené vodě, ale nerozvařit ! a nakrájet ji na jemné nudličky. Pak zakapat worcestrem, dobře promíchat a chvíli nechat odležet. Dále…
Cestoviny uvaríme a necháme otiecť. Fenykel narežeme na rezance, olivy na kolieska, papriku na rezance, uhorky a kapiu na štvorčeky. Všetko premiešame. Nakoniec…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Maso očistíme, omyjeme a pokrájíme na širší a delší nudličky. Vetřeme pak do pokrájeného masa cibulový salám, smíchaný s hořčicí, bylinkama, pepřem a kapkou sójové…
Kotletu připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky pršutu. Nejlépe nám to…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Pečeme s Ivou: Znáte grilované placky z kynutého těsta? Nevšední přílohu můžete připravit hostům u stolu přímo před očima