Bruschetta(rohlík) s kaki a mozzarellou
Recept ještě nebyl hodnocenKaki opláchneme, oloupeme a polovinu společně s celou mozzarellou nakrájíme na drobounké kostičky. Přidáme chilli omáčku a špetku sušeného česneku. Čtyři krát otočíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaki opláchneme, oloupeme a polovinu společně s celou mozzarellou nakrájíme na drobounké kostičky. Přidáme chilli omáčku a špetku sušeného česneku. Čtyři krát otočíme…
Cherry rajčátka a cuketu omyjeme, rajčátka krájíme jen na půlky, cuketu na nudličky a bambusové výhonky také na nudličky. Dáme do misky.Nadrtíme pražené arašídy. Do…
Maso nakrájíme na větší kostky, šalotky na kostečky, sušená rajčata na proužky a česnek prolisujeme.Na pánvi s olejem osmažíme šalotky (ne moc do tmava) přidáme maso,…
Omyjeme a osušíme očištěná křidélka a rozdělíme v kloubu na 2 dílky. Osolíme, opepříme a po částech vkládáme do rozpáleného oleje. Snížíme teplotu a pomalu smažíme…
Maso z obou stran osolíme, opepříme, zelenu část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a bílou na osminky, mrkev na hranolky, šalotku na půlkolečka a v 1 dl teplé vody…
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli…
Křidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky. Natřeme ochuceným olejem a dáme do vyhřáté trouby na 10-15 minut, aby chytla pěknou barvu. Smetanu zahřejeme, rozdrobíme…
Kachní srdíčka (očištěná) si dáme s kouskem cibule a celým pepřem vařit do papiňáku (kdo nemá, vaří do měkka) na 20 minut. Poté vyjmeme z vývaru (ten použijeme na…
Bůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve…
Na panvi rozehrejeme kousek masla s kapkou oleje. Maso osolime, opeprime a trochu ocukrujeme. Na masle pak orestujeme a pote vlozime do pomaleho hrnce.Do vypeku pridame…
Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme. Kuřecí stehna zbavíme kůže,…
Kuřecí maso (měla jsem kousek 120 g pečeného) nakrájíme na drobné kostičky. Nudle zalijeme vodou a necháme stát stranou. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky…
Česnek a zázvor do těstíčka prolisujeme, dohromady asi půl lžičky.Květákové růžičky povaříme 4 minuty na skus, ihned zchladíme a necháme na sítu oschnout. Zázvor, česnek…
Filé po obou stranách osolíme, poprášíme paprikou, zakápneme citronovou šťávou a necháme mírně povolit.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na jemné céčka a pórek na…
Všechny ingredience na marinádu smícháme v uzavíratelné misce (cca 400 ml).Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust a vložíme do misky. Promícháme, uzavřeme a…
Kuřecí řízky nikdy nemyjeme, pouze osušíme a nakrájíme na plátky, potřeme marinádou smíchanou ze všech uvedených ingrediencí a necháme nejlépe přes noc rozležet v chladu…
Na pikantní zeleninovou směs můžete použít kořenovou i listnatou zeleninu, stačí jí vhodně doplnit pikantními omáčkami a skvělé jídlo je za pár minut hotové. Jako…
Pro smažené rýžové závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit je můžete i v pohodlí vaší kuchyně. Závitky, naplněné mletým masem a rýžovými…
Nové brambory jsou první sklizní na konci jara. Jsou plné vitaminu C a mají méně škrobu. Jsou vhodné na pečení, proto si z nich můžeme připravit tento skvělý pokrm.…
Makrela patří mezi dravé ryby a její maso je bohaté na bílkoviny i zdravé tuky. Připravte si skvělou večeři z filetů z makrely. Orestované kousky rybího masa doplní…
Křehká a šťavnatá křidélka marinovaná ve směsi pikantních ingrediencí, pečená do zlatova a politá lahodnou omáčkou, vás přenesou do světa exotických chutí. Připravte si…
Krůtí curry je výtečný pokrm, který vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky krůtího masa s bohatou směsí aromatických koření…
Maso, jablko, pórek, papriku, papričku a cibulku pokrájíme na malé kousky. Na pánev dáme trochu oleje nebo sádla a maso zprudka opečeme.Přidáme sůl, papričku, pórek,…
Lučinu prošleháme s jogurtem, chilli omáčkou a prolisovaným česnekem.Tvrdý sýr, klobásku a vejce nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, přidáme k lučině a vidličkou…
Jak zvýšit příjem železa nejen ve veganské stravě
Kde jsou v Praze nejlepší smažáky? Nadchla nás obyčejná hospůdka na Vinohradech, smažák za 159 Kč byl boží
Jak v obchodě poznat kvalitní majonézu do salátu? Důležitý je hlavně druh oleje a obsah žloutků, vysoká cena nemusí hrát roli