Smetanová rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenRybí polévka nemusí být nutně z kapra a pouze na Vánoce. Smetanovou polévku z rybích filetů a krevet můžete připravit kdykoliv v průběhu roku. Příjemnou chuť jí dodá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí polévka nemusí být nutně z kapra a pouze na Vánoce. Smetanovou polévku z rybích filetů a krevet můžete připravit kdykoliv v průběhu roku. Příjemnou chuť jí dodá…
Pro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
Houby 2 malé nebo 1 větší dáme do hrnku, zalijeme teplou vodou a necháme je nabobtnat. Maso nakrájíme na 3 tenké plátky a ty velmi jemně potřeme jedlou sodou. Dáme na 30…
Rybí filety jemně opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Promícháme se škrobem a rybí omáčkou. Zakápneme lžičkou oleje a dáme zatím do chladu.Houby zalijeme teplou…
Rybí filety jemně opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Promícháme se škrobem a rybí omáčkou. Zakápneme lžičkou oleje a dáme zatím do chladu.Houby zalijeme teplou…
Očištěnou cibuli a rajčátka nasekáme na drobné kostičky, zázvor a česnek nastrouháme najemno.Do rozehřáté wok pánve (nebo hrnce) dáme olej a srirachu, přidáme cibuli,…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na nudličky.Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky.V malém…
Nejprve začneme připravovat knedlíčky. Rozehřejeme pánev, dáme olej a orestujeme pórek nakrájený na kolečka do zezlátnutí. Vmícháme propláchnutý a okapaný hrášek a ještě…
Máte chuť zpestřit si jídelníček netradičním receptem? S touto pikantní směsí z kuřecího masa, zeleniny a omáček, typických pro asijskou kuchyni ucítíte vůni exotiky i…
Asijská kuchyně je specifická používáním pro Evropany netradičního koření a legendami o použitých surovinách. Jak zázvor, tak tmavomasý kohout mají pověst životabudiče a…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené…
Lilek s kuřecím masem je chutné a výživné jídlo, které spojuje jemnou chuť lilku se šťavnatým kuřecím masem. Díky své lehkosti a výživnosti je skvělou volbou pro ty,…
Sušené krevety si na chvíli namočíme a pak je očistíme od střívek. Cukety si nakrájíme na delší proužky. Najemno nasekáme cibuli. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme si…
Filety vysušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme olej a rybí kousky zprudka opečeme. Ztlumíme plamen, přidáme rybí omáčku, zázvor a necháme chvíli dusit. Před…
Rybu nakrájíme na menší kousky, lehce osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.Očištěnou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na dlouhé úzké…
Olej, med, rybí omáčku a citronovou trávu prohřejte. Maso nakrájejte na drobné kostky a naložte jej nejlépe na dvě hodiny do marinády. Špejle namočte asi na 20…
1-Vsade je vela receptov na tuto fantasticky Vietnamsku polievku ale vacsina zabuda ze tajomstvo tejto polievky je v jej zakladnej surovine hovadzom vyvare. Takze ziaden…
V silnostěnném hrnci na rozpuštěném sádle zprudka opečeme maso, nakrájené na větší kostky. Pokud použijete bůček, nemusíte ani sádlo dávat a pečte nasucho. Až bude maso…
V pánvi/ woku rozpálíme olej a smažíme kari pastu za stálého míchání 2-3 minuty.Přidáme kokosové mléko které přivedeme do varu.Vmícháme kuřecí maso a zeleninu a vaříme 2…
Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na…
Ve woku rozehřejte sezamový olej a kari pastu, vhoďte maso nakrájené na velikost sousta a osmahněte. Vyjměte z pánve.Přidávejte zeleninu v následujícím pořadí - papriky…
Maso překrojíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme rozmačkaný česnek, na jemné nudličky nakrájenou polovinu zázvoru, polovinu jemně nasekané cibule a zalijeme rybí…
Cuketu pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kari pastu a chvíli restujeme. Přidáme cuketu a vše ještě chvilku…
Bílé nebo červené zelí? České či moravské? Vyznejte se v naší nejoblíbenější příloze!
11 skvělých vlastností mandlového mléka, o kterých jste nevěděli
Pavel Berky nabídl recept na speciální sladký chléb, který pekl pro Jana Krause: Dlouho jsem váhal, co mu přinesu, přiznává