Kotleta na způsob japonského tonkatsu
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, jablko a zázvor najemno nastrouháme. Šalotku nakrájíme nadrobno a dozlatova ji orestujeme na oleji. Zasypeme hnědým cukrem, necháme zkaramelizovat a zacákneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, jablko a zázvor najemno nastrouháme. Šalotku nakrájíme nadrobno a dozlatova ji orestujeme na oleji. Zasypeme hnědým cukrem, necháme zkaramelizovat a zacákneme…
Nejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké!Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm…
Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži…
Nejprve připravíme bulgur dle návodu na obalu, nejlépe za použití kuřecího vývaru a předem krátce orestovaný na olivovém oleji.Na 3-4 lžících oleje necháme zesklovatět…
Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké…
Kuřecí maso omyjeme a podle potřeby očistíme, dáme osušené do misky.Marináda: sůl, pepř, mletá paprika, marmeláda, cola, worchester a tmavá sojová omáčka - vše důkladně…
Sojové kostky naložíme do sojové omáčky s 4 dcl vody a necháme přes noc nabobtnat. Pak sojové kostky vyndáme, pokrájíme na menší kousky, pokrájíme i šmakouna a kuř. maso…
Prso osolíme, opepříme, obalíme v sezamu. Na nepřilnavé pánvi s trochou oleje připravíme obalené prso - dle velikosti resp. výšky porce, cca 4 minuty na každé straně.…
1- Rozmixujeme napucane susene chilli a na drobno nakrajane chilli s troskou oleja a soli , dame na rozpaleny olej rychlo oprazit ( kym nezacne vonat).Vyberieme a…
Nejdříve připravíme marinádu a to tak, že všechny ingredience smícháme. Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky. Dáme do marinády a řádně promícháme, necháme v chladu…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Křupavá kuřecí křidélka marinovaná ve výrazné nasládlé marinádě můžeme připravit v troubě i na grilu. Podáváme je s dobrým salátem z grilovaného lilku a cukety a…