Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Recept ještě nebyl hodnocenČas vánoční se pomalu blíží a tak můžeme pomalu přemýšlet nad tím, jakými druhy cukroví překvapíme své blízké. Připravte nebesky lahodné čokoládové košíčky s pařížským…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 672 kJ / 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 49,50 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 41,00 g |
–– mononenasycené | 27,00 g |
–– polynenasycené | 14,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 25,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čas vánoční se pomalu blíží a tak můžeme pomalu přemýšlet nad tím, jakými druhy cukroví překvapíme své blízké. Připravte nebesky lahodné čokoládové košíčky s pařížským…
Sladké kuličky jsou oblíbené nepečené cukroví, které připravíte během chvilky bez námahy. Vyzkoušejte i tuto zdravější verzi bez přidaného cukru - kuličky ze sušených…
Pokud máte rádi skořicové rolky, tento věnec si určitě oblíbíte. Kynuté těsto se skořicovou náplní je navíc doplněno o sušené fíky a pistácie, které moučníku dodávají…
Sladký kynutý cop je vždy zárukou vynikající snídaně či dezertu k odpolednímu čaji. Kynuté těsto je plné pistácií a po upečení jej můžete ozdobit cukrovou polevou a…
Bielky naslahame so stipkou soli a pridae cukor. Dobre vyslahame. Pridame najemno zomlete pistacie a mandle, jemne zamiesame do bielkov. Na plech vylozeny papierom na…
Čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte papírem na pečení.V kuchyňském robotu promixujte najemno nasekaných 125 g pistácií, 75 g čokolády a polovinu cukru. Přesypte do…
Tento pěkný a osvěžující dezert je jako stvořený pro letní dny. Najdeme v něm maliny, piškoty, pudink ochucený vaječným koňakem a šlehačku. Poháry podáváme ozdobené…
Smícháme zakysanou smetanu s moukou, poté přidáme jogurt, kůru z citrónu, citronovou šťávu a vanilkovou esenci. V jiné nádobě rozšleháme ručním šlehačem žloutky s 2/3 …
Pistácie dáme do hrnce s vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme a pistácie propláchneme studenou vodou.Oloupeme hnědé slupky (stejně jako u mandlí) a krásně…
Rozdrcené sušenky smícháme s moukou, solí a cukrem, zapracujeme máslo a olej. Těsto namačkáme do koláčové formy a vytvoříme nízké okraje. Dáme na chvíli do lednice.…
Zmaknute maslo vyslahame s cukrom do penista a postupne do neho zapracujeme po jednom, vajcia. Muku s praskom do peciva preosejeme zaslahame ju do masloveho kremu. …
Zmaknute maslo vyslahame s cukrom do penista a postupne do neho zapracujeme po jednom, vajcia. Muku s praskom do peciva preosejeme zaslahame ju do masloveho kremu. …
Nejdříve smícháme rozemleté otruby s oběma druhy mouky, postupně přidáme změklý tuk, jemně mletý cukr, žloutek, mléko i fruktosu a vypracujeme hladké těsto. Necháme…
Pistácie ošúpeme a nahrubo podrvíme alebo posekáme. Z fíg odrežeme stopky a prekrojíme ich do kríža. Vložíme do menších zapekacích misiek (na osobu počítame 3-4 kusy),…
Všechny suroviny na těsto si smícháme a dobře promneme prsty - vznikne nám drobenka. Asi 3/4 drobenky nasypeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a dobře udusáme…
V horkých letních dnech se můžeme osvěžit dobrou zmrzlinou. Připravíme ji ze žlutého melounu, provoníme výrazným kořením a osladíme javorovým sirupem. Ve zmrzlině…
Tento sladký dezert připravíme na grilu. Lahodné sladké ovoce obalíme v kokosovém mléce, skořicovém cukru a grilujeme tak, aby cukr zkaramelizoval. Dezert ještě ozdobíme…
Originální štola s makovou náplní, sušenými meruňkami a pistáciemi vás zaručeně překvapí. Díky makové náplni a zakysané smetaně v těstě je tato štola lahodným a vláčným…
Tři osvědčené způsoby, jak správně ohřát bramborovou kaši: S troškou mléka a oříškem másla bude chutnat jako čerstvá
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!