Kaštanové košíky
Recept ještě nebyl hodnocenČokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, cukr, tuk, rum, vanilkový cukr…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, cukr, tuk, rum, vanilkový cukr…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone…
Nejdřív játra musíme zbavit všech blan a nečistot. Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek spolu s bobkovým listem. Přidáme jatýrka, na ty zhruba půlku…
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Ze surovin vypracovat těsto, nechat přes noc odležet v chladnu. Pak tvořit rohlíčky.Já používám lis na sušenky s hladkým tvořítkem. Po upečení a vychladnutí namáčet…
Vlašské ořechy nasekáme nahrubo, smícháme s ovesnými vločkami a vysypeme do plechu vyloženým pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a necháme 10 minut…
Vše promícháme v těsto a namačkáme do formiček.Naplněné formičky pečeme při 150°C.Po vychladnutí zdobíme rozehřátou čokoládou, do které jsme přidali 100% tuk, který jí…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Jednoduché cukroví je hotové během chvíle a chutná skvěle. Cukroví krásně voní po másle a vlašských ořeších. Po upečení ho navíc obalíme ve vanilkovém cukru, který dodá…
Slaní šneci z listového těsta nesmí na žádné oslavě chybět. Inspirujte se a připravte chutné občerstvení s kombinací plísňového sýra, ořechů a slaniny. Věřte, že to bude…
Chutné a zdravé pesto se svěží chutí rukoly připravíme během chvíle v mixéru. Pesto využijeme jako jednoduchou omáčku na těstoviny, na dochucení salátů, nebo do náplně…
Fíky patří mezi exotické ovoce, které je však snadno dostupné u nás a také se objevuje víc a víc na našich zahradách. Ze sladkých kulatých plodů můžeme připravit lahodný…
Dva podobné recepty na domácí listové těsto a dvě různé náplně, jablečná a tvarohová. Vyzkoušejte, které z nich budou pro vás to pravé ořechové. Nemějte obavy, je to…
Dýňový dort za studena je lahodný dezert, který spojuje jemnou chuť dýně s lehkostí smetanového krému a křupavým sušenkovým základem. Je ideální volbou pro podzimní…
Výborný podzimní předkrm nebo chuťovka k vínu. Na jemné plátky nakrájené hrušky s rukolovým salátem a brusinkami se skvěle doplňují s balsamicem, sýrem a oříšky. Pár…
Veganské raw kuličky jsou plné rychlé energie. Potřebujeme na ně hlavně datle, které je osladí, oříšky, které jim dodají tuky a vločky, které dodají zdravé sacharidy.…
Cibuli překrojíme napůl, sloupneme slupku, nakrájíme půlkolečka a dáme do malé mističky. Smícháme 1 lžíci octa s 1 lžící vody, zalijeme cibuli a necháme stát.Maso a…
Hledáte-li inspiraci, co dobrého připravit ke kávě, vyzkoušejte tuto výbornou buchtu s jemnou tvarohovou náplní a kousky hrušek. Povrch buchty pokryjete voňavou a…
Všechny ingredience kromě oříšků vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké těsto. Vmícháme namleté oříšky a tvoříme sušenky, do kterých uděláme důlky. Poklademe na plech…
Všechny suché suroviny na těsto smícháme přidáme studené nakrájené máslo, žloutek, rum a smísíme do bochánku. Pokud je problém smísit, přidejte kapku rumu. Vodu už ne…
Do mísy nasypeme ovesné vločky, mouku, kypřící prášek, nasekané sušené ovoce (já jsem použila sušené brusinky) a namleté ořechy. V hrnečku rozpustíme máslo, rozmícháme…
Na vál dáme nastrouhané tatranky, prosátý cukr, kakao, vaječný koňak a máslo.Zpracujeme těsto, pokud je lepivější, můžeme ještě do těsta přidat nastrouhané ořechy.Dáme…
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou…
Když je opečený chleba národním pokladem: Bruschetta je nejoblíbenější topinka v Itálii
Sledování kulinářských trendů může být nebezpečné pro zdraví. Hrozí totiž, že dostanete FOODMO
Jak na silný vývar podle vítězky MasterChef Česko Kristíny: Maso předem opečte a určitě zapomeňte na sůl, radí