Práškový štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenUmícháme cukr, vejce a tuk.Pak přidejte mouku a prášek do pečiva. Z těsta jsou 4 štrůdle.Těsto rozválejte a dejte na něj jablka.Posypte skořící, cukrem a vlašskými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Umícháme cukr, vejce a tuk.Pak přidejte mouku a prášek do pečiva. Z těsta jsou 4 štrůdle.Těsto rozválejte a dejte na něj jablka.Posypte skořící, cukrem a vlašskými…
Nejdříve dáme rozmrazit listové těsto. Jablka omyjeme, osušíme a nastrouháme na plátky, ořechy nasekáme na kousky. Vejce rozkvedláme v hrnečku. Troubu zapneme na 200°C a…
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme špetku soli a zahříváme. Přidáme čajovou lžíci másla a pomalu přisypeme krupici - hrubou mouku. Stále mícháme a přidáme válečkem…
Upečeme košíčky (ze surovin vypracovat těsto, namačkat do formiček, upéct). Ledové kaštany rozpustíme, necháme vychladit, aby byla čokoláda tekutá ale ne horká.…
Ze surovin umícháme těsto a vlijeme do řádně vysypané formy (babi vysypávala kokosem, ale mně se osobně nedaří to, aby nebyl spálený :D ). Dáme péct do předehřáté…
Vejce s vanilkovým cukrem důkladně rozšleháme v míse (postačí pouze vidličkou). Přidáme zbývající suroviny, promícháme a těstem naplníme silikonové bábovičky. Pečeme…
Hraběnčiny řezy patří mezi vůbec nejoblíbenější moučníky a je vhodný i pro slavnostní příležitosti. Recept je malinko náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.…
Moučníky v podobě jablečných řezů nás doprovází prakticky celým zimním obdobím. Tuto snadnou buchtu z nastrouhaných jablíček doplníme čokoládovou polevou z oblíbených…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde…
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, které napůl rozmixujeme a všechny ostatní sypké suroviny, přidáme olej a rozpuštěný med. Promícháme. Dále přisypeme všechna semínka…
Postup: vejce ušleháme s cukrem a olejem do hladké pěny, přidáme kefír a veškeré sypké suroviny a zamícháme. Nakonec přidáme rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy…
Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme vše ostatní, promícháme a plníme menší papírové košíčky. Necháme ztuhnout.Poměry nemusíme přesně dodržovat, jen…
Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny, nejdříve máslo z cukrem, pak přidat žloutky. Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme. Do utřeného základu přidáváme…
Ve vodní lázni zahřejeme mléko, přidáme med, vejce, rum a umícháme krém/ vše mícháme do zhoustnutí a propojení všech surovin - pak vypneme/. Mouku promícháme s třtinovým…
Smícháme všechny suroviny se čtyřmi žloutky a do směsi zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný vyšší plech. Pečeme v předehřáté…
Troubu si zapneme na 170°C. Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem (strouhankou).V misce si ušleháme vejce s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva,…
Do sýru dám majolku, trochu soli a tyčovým mixerem umixuji, přimíchám jemně nasekané ořechy. Namažu na plátky rohlíku a ozdobím ořechem.
Do sýru dám majolku, trochu soli a tyčovým mixerem umixuji, přimíchám jemně nasekané ořechy. Namažu na plátky rohlíku a ozdobím ořechem.
Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 2-3 mm a formičkou vykrajujeme medvídky. Každému medvídkovi vložíme na bříško mandli,…
Mouku, špetku soli, moučkový cukr a ořechy smíchejte ve větší míse. Vanilkový lusk vyškrábejte a půlku zrníček přidejte do těsta. Do směsi poté nakrájejte vychlazené…
Z mouky, umletých ořechů, cukru, anýzu, másla a vajec vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme je do lednice uležet aspoň na 2 hodiny.Těsto pak na…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Necháme odpočinout pár hodin v lednici (ideálně do druhého dne). Pak vyválíme na plát cca 3-5 mm silný a vykrajujeme kolečka.…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Necháme odpočinout pár hodin v lednici (ideálně do druhého dne). Pak vyválíme na plát cca 3-5 mm silný a vykrajujeme kolečka.…
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná
Kuchař radí, jak probudit smysly po nemoci. Pomůže chilli, citron i parmazán