Podzimní rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenKrémové rizoto je velmi lahodné a připravit ho není žádná věda. Důležité je použít správné suroviny. Rizoto připravíme se sladkými bramborami a posypeme ho slanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémové rizoto je velmi lahodné a připravit ho není žádná věda. Důležité je použít správné suroviny. Rizoto připravíme se sladkými bramborami a posypeme ho slanou…
Koláček s jablečnou náplní, přelitý směsí ze zakysané smetany, u vás doma určitě zaboduje. Ať už svým vzhledem, kde vynikají tři lahodné vrstvy, nebo vláčnou a šťavnatou…
Vánoční cukroví nemusí být jen o cukru a tuku. Tyto fitness vánoční marokánky jsou plné oříšků, sušeného ovoce a místo cukru obsahují přírodní sladidla, takže skvěle…
Připravit výborný hamburger není žádná věda. Housky stačí pomazat jednoduchým česnekovým dipem, přidat trochu mrkve a polníčku, křupavé vlašské ořechy a na to položit…
Špaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
Na pánvi zlehka orestujeme na jemno nakrájené vlašské ořechy. Poté zalijeme šťávou k vepřovému masu a přidáme více procentní smetanu, uvedené sýry a trošku steakové…
Mrkvu očistite a nastrúhajte, orechy pomeľte a všetko zmiešajte spolu s múkou, sódou bicarbónou, so škoricou, s hrozienkami, kryštálovým cukrom a olejom. Cesto vylejte…
Uhněteme si těsto s ingrediencí na křehké těsto a necháme nejméně 30 minut odpočinout v chladu. Poté rozválíme těsto do velikosti plechu a asi 20 cm široké. Na rozválené…
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme mletý cukr a do vyšlehaného základu opatrně stěrkou vmícháme jemně namleté vlašské ořechy. Vlijeme na plech o…
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme mletý cukr a do vyšlehaného základu opatrně stěrkou vmícháme jemně namleté vlašské ořechy. Vlijeme na plech o…
Na malém množství oleje zpěníme cibuli a přidáme nakrájené žampiony, které krátce podusíme, pak je zasypeme ořechy a orestujeme. Osolíme, opepříme a dáme petrželku.…
Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Dále přidáme cukr, žloutky, olej, vlašské ořechy, mouku a prášek do pečiva. Vylijeme do vymazané a vysypané formy.Upečeme. …
Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Dále přidáme cukr, žloutky, olej, vlašské ořechy, mouku a prášek do pečiva. Vylijeme do vymazané a vysypané formy.Upečeme. …
Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Dále přidáme cukr, žloutky, olej, vlašské ořechy, mouku a prášek do pečiva. Vylijeme do vymazané a vysypané formy.Upečeme. …
Troubu zapneme na 200 °C. Neloupaná jablka nastrouháme na velkých slzách. Lupínky rozmixujeme ručním mixérem, jen chvilku, ne na prášek. Smícháme s práškem do pečiva,…
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na chlebíček o rozměrech 20×13 cm nebo nějakou jinou formu. Já použila čtvercovou formu. Dno vyložte papírem…
Těsto: Šlehačem vyšleháme do hladké pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a minerálku. Po lžičkách vmícháme olej.V jiné nádobě smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek,…
V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a dáme trochu ohřát. Rohlíky nakrájíme na plátky, namáčíme v ohřátém mléce se žloutky a skládáme do…
Něco z historie: Tyto bochánky, kterým se pro jejich jemnost a nadýchanost snad nevyrovná žádný náš mazanec nebo vánočka, pekli už staří Římané. Těsto, vydatně…
Datle rozmixujeme s trochou vody na jemnou kaši. Dále rozmixujeme mandle na mouku. Všechny suché ingredience (i celé vlašské ořechy) smícháme dohromady. Pak přidáme…
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozšlehejte s medem, v mixéru rozmixujte ořechy, sušené švestky a banán, přidejte hmotu a citronovou šťávu ke žloutkům a pořádně…
Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět…
Panenku nakrájíme na plátky, mírně rukou naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na másle z obou stran osmahneme, přihodíme nakrájenou cibuli, podlijeme troškou…
Vlašské ořechy lehce opražíme na suché pánvi, až lehce zhnědnou - pozor, nepřežeňte, rychle se pálí a hořknou.Jablka, víno, celer a kokos dáme do mísy a přidáme zchladlé…