Ořechová vosí hnízda
Recept ještě nebyl hodnocenZ trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…
Každý den bychom měli sníst dostatečné množství zeleniny a ovoce. S tímto salátem to půjde snadno. Ke kombinaci různých druhů zeleniny přidáme osvěžující sladko-kyselou…
Chřest je luxusní surovina. Zaslouží si šetrné zpracování a neméně skvělé dochucení. Kombinace s ořechy je dobrým příklad a přímo chuťový zážitek. Stojí za to ho…
V našem receptu najdete poctivě připravenou hovězí roštěnou, namarinovanou ochuceným olejem. Odleželou necháte bez práce připravit pomalým hrncem. Na vás zbude jen…
Dobrá rebarborová bábovka s ořechy a brusinkami. Pokud chcete zkusit netradiční moučník na váš stůl, bez klasického mléka, vajec, másla nebo pšeničné mouky, stojí za…
Jemné nudle smíchané se šťavnatými třešněmi vytvářejí sladkou a svěží kombinaci, zatímco křupavý ořechový posyp dodává pokrmu zvláštnost a příjemnou chuť. Tento dezert…
Ovocné knedlíky můžeme připravit i v trochu zdravější verzi. Těsto uděláme ze špaldové a jáhlové mouky a naplníme ho meruňkami. Uvařené knedlíky namáčíme do omáčky z…
Tradiční španělskou cukrovinku turrón můžete ochutnat na dovolené a pak si ji v klidu doma připomenout. Příprava je snadná, jen pak musíte vydržet než dezert ztuhne ke…
Tyto luxusní ořechové řezy s čokoládovým krémem jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost. Křehké ořechové těsto v kombinaci s bohatým čokoládovým krémem tvoří…
Studené zeleninové polévky jsou ideální pro horké dny. Osvěží nás, zasytí a dodají spoustu vitamínů, protože zeleninu nebudeme vařit. Místo rajčat na přípravu polévky…
Fíky patří mezi exotické ovoce, které je však snadno dostupné u nás a také se objevuje víc a víc na našich zahradách. Ze sladkých kulatých plodů můžeme připravit lahodný…
Připravte podle našeho receptu chutný dip z červené řepy. Je nasládlý po datlích a přijal chuť praženého sezamu a ořechů. Pokud jej připravíte s menším akcentem česneku,…
Jste-li milovníky moučníků, které nemají zrovna silnou vrstvu těsta, jste tu správně. Na větším plechu bude těsto tak akorát tenké a pokryje ho bohatá vrstva tvarohové…
Nadýchaná ořechová buchta s roztomilým názvem Oříškáček vám zlepší nedělní odpoledne a z plechu zmizí raz dva. Moučník je snadný na přípravu. Kromě surovin, budete na…
Nenáročný, ale přitom tak dobrý a zdravý. Takový je přesně tento salát z červeného a bílého zelí. Křupavé nudličky ochutí šťáva z citronu a také osvěžující kuličky…
Tyto jednoduché koláčky z listového těsta oceníte díky nezvyklé, ale lahodné kombinaci sladkých a slaných chutí. Niva, slanina, hroznové víno, ořechy a hruškový kompot…
Jáhly jsou velmi dobře stravitelné a zdravé. Můžeme si z nich připravit tento lahodný a zdravý dezert. Jáhlový krém podáváme ozdobený plátky jablek, goji a praženými…
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás…
Mezi oblíbené podzimní suroviny patří dýně, jablka a ořechy. Jejich chutě spojíme v tomto dobrém koláči. Těsto provoněné perníkovým kořením plníme vařenou směsí a na…
Mezi oblíbené podzimní suroviny patří dýně, jablka a ořechy. Jejich chutě spojíme v tomto dobrém koláči. Těsto provoněné perníkovým kořením plníme vařenou směsí a na…
Úrodu šťavnatých hrušek využijeme při přípravě voňavého perníkového moučníku. Hrušky těsto dobře zvláční, zázvor a perníkové koření ho provoní. Navíc se v těstě skrývá…
Salát z pečené dýně s rukolou, feta sýrem a redukcí z balsamica se skvěle hodí k pozdnímu létu, ale připravit si jej můžete i v zimě. Krásně barevný talíř dokonale…
Pokud máte rádi plísňové sýry, toto lahodné a neotřelé pohoštění vás jistě zaujme. Plísňový sýr naplníte dvěma druhy náplní. Jednu zjemníte máslem a přidáte pepř a kapii…
K podzimu jistě patří štrúdly a záviny. Jejich přípravu si usnadníme použitím již hotového listového těsta. Jako náplň tentokrát použijeme kombinaci dýně, jablek, kokosu…