Mozartova bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenMoučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán,pistácie a pořádně zpracujeme.Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm.Nugát nakrájíme na 5…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 320 kJ / 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 33,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 11,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 9,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 58,00 g |
– cukry | 57,00 g |
––– laktóza | 7,00 g |
Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán,pistácie a pořádně zpracujeme.Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm.Nugát nakrájíme na 5…
Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme ve smetaně čokolády, tuk a nugát a dobře vymícháme. Necháme lehce vychladnout a plníme do malých papírových nebo kovových pralinkových…
V kastrolu uvedeme k varu tekutinu, sůl a máslo, vsypeme najednou všechnu mouku a na mírném plameni mícháme, dokud se z těsta nevytvoří koule a na dně kastrolu se…
Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo…
1. Troubu zahřejeme na 200 ˚C. Plech vyložíme papírem na pečení. 2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a…
Roztomilá velikonoční kuřátka ve skořápce udělají radost koledníkům i domácím. Příprava není úplně jednoduchá a rychlá, ale výsledný efekt stojí za trochu vynaložené…
Všechny přísady dáme do neretové misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně…
Vyšleháme máslo s cukry do pěny, přidáváme žloutky po jednom, pak vše ostatní. Naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou a stříkáme na plech vyložený papírem…
Mléko mírně ohřejeme, aby se rozpustil cukr a nugát.Po vychladnutí přidáme jogurt a kondenzované mléko. Metličkou vyšleháme a necháme přes noc v pokojové teplotě. Je…
Jeden nebo dva plechy vymažeme máslem.Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.Vanilkový lusk podélně ostrým nožem překrojíme a vyškrabeme dřeň.Máslo,cukr ,vanilkovou dřeň a sůl…
Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou…
Korpus: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s prdopem, nakonec sníh z bílků. Pečeme při 170°C-180°C. Krém : Z mléka cukru a pudinku svaříme klasika…
Rozšiřte svou nabídku vánočního cukroví o tato lahodná nugátová srdíčka. Připravíte je velmi snadno a jistě zmizí ze stolu, než se nadějete, chutnají totiž opravdu…
MasterChef Česko 2023 opustil Péťa: Jsem na sebe hrdý, mám nabídky na dvě stáže a vaření v televizi, prozradil
Slovenská kapustnica ve stylu Prostřena: Skvělá je s uzeným, houbami i klobásou!
Cukrářka Iveta Fabešová se vrací na scénu: Ve Werichově vile peče i popcornové zákusky a vydává sváteční kuchařku plnou cukroví