Hrnkový knedlík s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenDo větší misky vyklepneme vejce, přidáme olej a mléko a vidličkou prošleháme. Přidáme mouku, cukr a špetku soli a opět vidličkou promícháme do hladkého těstíčka. Poté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do větší misky vyklepneme vejce, přidáme olej a mléko a vidličkou prošleháme. Přidáme mouku, cukr a špetku soli a opět vidličkou promícháme do hladkého těstíčka. Poté…
Na korpus vše smícháme na tvárné těsto. Pokud se hmota drolí, přidáme lžíci teplé vody, rozdělíme do košíčků a do každého košíčku položíme celou ostružinu.Suroviny na…
Na korpus vše smícháme na tvárné těsto. Pokud se hmota drolí, přidáme lžíci teplé vody, rozdělíme do košíčků a do každého košíčku položíme celou ostružinu.Suroviny na…
Všetky ingrediencie na cesto dobre premiešame. Cesto rozotrieme na plech a poukladáme černice. Pečieme v rúre pri strednej teplote. Horúci koláč posypeme práškovým…
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkom. Cesto vyvaľkáme a rozrežeme 2 časti, jednu o trocha väčšiu ako druhú. Každú z nich rozrežeme na 4 časti (…
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme…
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a necháme vykvasit. Smícháme mouku, vajíčko, sůl, rozehřáté máslo, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme vykynout.…
Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do…
Rozdrobíme si do misky kvasnice a zalejeme mlékem vlažným. Přidáme cukr a necháme 5-7 minut vzejít. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, a mouku se solí. Necháme pod folií…
Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.Ovoce v kastrolu zakapeme citronem a rozmačkáme, přidáme Želirfix…
Zpříjemněte si horký den a zchlaďte se zmrzlinou ze smetany, ostružin a citronové šťávy. Zmrzlina je osvěžující, skvěle chutná a má nádhernou barvu. Příprava je velmi…
Ve vodní lázni ušleháme do tuhé světle žluté pěny žloutky,med,cukr,muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Odstavíme a za občasného promíchnutí necháme vychladit.…
Máslo rozpusťte a nechte vychladnout. Ke zchladlému máslu přidejte vajíčko, mléko, jogurt, vanilku a vše společně promíchejte.Do mísy prosejte obě mouky, přidejte…
Kdo by neměl rád likéry, zvlášť ty vlastnoručně vyrobené! Přitom s cukerným sirupem a kvalitním lihem to není vůbec žádný problém. Trochu práce s přípravou mít budete.…
Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v…
Forma průměr 18 cm Ušleháme šlehačku a dáme vychladit do lednice. Část ostružin prohřejeme s cukrem a šťávu, kterou pustí, doplníme do 250 ml vodou a v té uvaříme…
Tenké dozlatova osmažené palačinky nikdy neomrzí. Lze je připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte je se svěžím krémem ochuceným vanilkou a limetkou, ozdobené plátky…
Nejdříve nakrájíme ovoce na drobné kousky (cca 1x1cm) a vyšleháme na piškot z bílků a špetky soli tuhý sníh. Troubu předehřejeme na 200 °C.Žloutky vyšleháme s cukrem do…
Palačinky jsou díky dobré chuti a snadné přípravě velmi oblíbené. Skvělé jsou například s tvarohem a svěží sladkokyselou ostružinovou omáčkou. Do těsta navíc přidáme…
V tomto výborném letním koláči se snoubí šťavnaté a sladkokyselé ostružiny s jemnou mandlovou chutí, kterou najdeme v těstě i v máslové náplni. Do náplně přidáme i…
Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek.…
Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek.…
Svěží směs listových salátů, bylinek a sladkokyselých ostružin zalijeme výraznou zálivkou, která kombinuje chutě citronu, octa, dijonské hořčice a bezového sirupu. Salát…
Sladkokyselé ostružiny provoněné rumem chutnají v tomto moučníku opravdu skvěle. Moučník vypadá pěkně díky mřížce z těsta na povrchu a také díky čerstvým ostružinám,…