Pohanka s medem a sušeným ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenPohanka je výživná přirozeně bezlepková surovina, kterou můžeme v kuchyni využít na mnoho způsobů. Její zahřívací charakter se dokonale projeví v této sladké kaši. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohanka je výživná přirozeně bezlepková surovina, kterou můžeme v kuchyni využít na mnoho způsobů. Její zahřívací charakter se dokonale projeví v této sladké kaši. V…
Dokonale vláčné sváteční pečivo, které díky kynutí v pekárně připravíte bez námahy. Kombinace sladkého sušeného ovoce a jemně křupavých oříšků dodá vánočnímu stolu tu…
Na teflonovou pánev dáme ovesné vločky (možno smíchat s pšeničnými napůl), přidáme cukr a mícháme. Pozor, až se více rozpálí a zkaramelizuje cukr, hodně míchat a…
Dáme svařit mléko, do vařícího vmícháme med, na sítu důkladně propláchnutou pohanku a kokos. Přidáme i sušené ovoce a přikrytý hrnec s pohankou necháme v teple (ideálně…
Smíchejte všechny potřebné suroviny pro přípravu “Granoly” (brusinky, nasekané ořechy, semínka) a uskladněte ve vzduchotěsné nádobě.Pro přípravu snídaně si odeberte 30 g…
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj vmícháme prosátou mouku a na závěr lehce vmícháme směs oříšků a ovoce. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný…
Na pánvi rozpustíme asi lžíci másla a dvě lžíce medu a jakmile se spojí, přidáme 2 hrníčky vloček (míchám jemné a hrubé), hrst slunečnicových semínek, 2 lžíce lněných, 2…
Z posolených bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho zašľaháme cukor. Vareškou opatrne do snehu vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, roztopené vlažné maslo,…
Sušené ovoce zalijeme v kastrůlku vodou. Lepší varianta, kterou jsem vyzkoušela, je použít Lažanský jablečný mošt, ovoce tím dostane úplně jinou chuť. Povaříme ovoce do…
Bílou čokoládu rozehřejeme a naneseme v cca 2mm vrstvě na rubovou stranu listů (kde je výraznější žilkování), po ztuhnutí v lednici živé listy sloupneme a čokoládové…
Ovoce nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky a zalijeme rumem a kápneme i rumovou tresť, aby to bylo pěkně voňavé. Necháme uležet nejlépe několik hodin, klidně i…
Cibuli pokrájím na velmi jemno, nebo možná ještě lépe postrouhám na strouhadle. Zesklim na přepuštěném másle. Přidám očištěnou a na talárky pokrojenou mrkev, sušené…
Ovesné vločky, oříšky, sušené ovoce smícháme dohromady. Přidáme med a dáme do koláčové formy.Vyplníme směsí formu a pečeme 15 minut na 170 °C.Po upečení necháme…
Smícháme med s pyré a přimícháme zbytek surovin.Plech vyložíme pečícím papírem, vsypeme směs, přikryjeme papírem a válečkem uválíme na rovno a na těsno, aby musli drželo…
• Troubu si předehřejeme na 180 °C; plech vyložíme pečícím papírem. • Ve větší míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. • Přidáme máslo a ručně vpravujeme…
Cuketu omyjeme, neloupeme, nastrouháme nahrubo a všechny ingredience spojíme sladidlem ve vláčné těsto. Napěchujeme do formy a necháme v mrazáku trochu zatuhnout.…
Do porce panenky udělat hluboké podélné kapsy, ty naplnit anglickou slaninou a asi polovinou sušeného lesního ovoce. Takto připravené maso potřít marinádou. Zprudka ze…
Sušené ovoce nakrájíme na drobné kousky a promícháme s kůrou z citronu a s rumem. Vejce a cukr ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku, ořechy a ovocnou směs. Těsto …
Mouku smícháme s oběma prášky do pečiva a do perníku, škrobovou moučkou, kakaem, kávou a strouhanými mandlemi. Máslo utřeme se skořicí, tlučeným hřebíčkem, sušeným…
Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát. Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky s práškem do perníku, podle potřeby mléko a…
Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na…
Rebi, už jsou tu další vánoce a nevím, zda jsi našla nějaké další staré recepty na pudding, podobné tomu, který jsi vložila před rokem. Já ve starých receptech objevila…
Sušené ovoce dáme do misky a řádně prolijeme horkou vodou, pak scedíme a necháme okapat. Okapané větší ovoce - meruňky, švestky pokrájíme na plátky.Na teplé pánvi…
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?
Smažili jsme křupavé bramborové spirálky jako ze stánku: Ty naše jsou desetkrát levnější a na výrobu stačí jen špejle a nůž