Lžičkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenDortový korpus a šlehačku uděláme den předem. 4 bílky ušleháme na tuhý sníh se 2 PL cukru. 4 žloutky ušleháme do světlé pěny se 2 PL cukru. Předehřejeme troubu na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dortový korpus a šlehačku uděláme den předem. 4 bílky ušleháme na tuhý sníh se 2 PL cukru. 4 žloutky ušleháme do světlé pěny se 2 PL cukru. Předehřejeme troubu na…
V míse smícháme mléko, smetanu, vejce, pěkně metličkou prošleháme, osolíme a pomalu zašleháme mouku, aby se vytvořilo hladké těsto. Necháme ho odpočinout asi 20 minut…
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, postupně vmícháme olej, polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech…
V míse smícháme sypké suroviny a postupně přidáme mléko a olej. Těsto nesmí být husté ani řídké. Můžeme podle potřeby přidat mouku, nebo mléko. Těsto vylijeme na…
Korpus 2x prořízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poklademe ovocem, přiložíme další korpus a ten pomažeme připraveným krémem. Přiložíme vrch korpusu a…
V míse vyšlehám máslo s "práškovou" panelou. Určitě doporučuji použít pro tento recept panelu, protože její karamelová chuť je v tomto dortu vynikající. Pokud směs másla…
Všetky prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky odpočinúť. Ovocie so škoricou a cukrom povaríme na jemnom plameni cca 10 minút, potom odoberieme naberačku šťavy z…
Tvaroh ušlehat se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmíchat ušlehanou šlehačku a dle návodu spojit s želatinovým ztužovačem.Bábovkovou formu vyložit potravinovou…
Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části. Dolní část pomažeme marmeládou a poklademe nakrájené broskve. Poté si připravíme krém. Mléko,šťávu z ovoce a pudinky v prášku…
Vejce vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu a olej. Zamíchat mouku s práškem. Zapékací misku jsem vymazala olejem, vysypala hr.moukou, na dno jsem dala vrstvu cukru,…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný…
Připravíme si vybranou náplň. Pokud je tvarohová, tak tvaroh prošleháme s marmeládou a pokud je třeba, tak dosladíme. Na ovocné náplně ovoce nakrájíme na menší kousky.…
Žloutky vyšleháme s vodou a s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku, kokos a tuhý sníh vyšlehaný z bílků, citrónové šťávy a špetky soli. Rozetřeme na plech vyložený…
Z mléka, vajec, špetky soli, mouky a kokosu si uděláme hladké lité těstíčko, spíše řidší. Kokos můžeme vynechat. Necháme chvíli odležet a na větší teflonové pánvičce…
Korpus upečene o den dříve, necháme proležet a druhý den dort prořízneme na 2x. Do spodní vrstvy dáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a poklademe ovocem. Já dala…
Vločky dáme do mísy a přidáme vejce, rum, mléko a promícháme. Necháme 10 minut odpočívat a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto necháme ještě dalších 10 minut odpočinout…
Všechny ingredience na korpus rozmixujeme (ne na kaši!!).Do dortové formy dáme vzniklou hmotu a uhladíme (vodorovně a do krajů). Rozmixujeme borůvky a smícháme je s…
Vychladlý korpus prořízneme, namažeme marmeládou, krémem s broskvemi (trochu krému si dáme stranou) a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem krému pomažeme vršek a boky dortu…
Uvaříme klasicky pudink a necháme jej úplně vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha a po lžících do ní zašleháme pudink.Vyšleháme do hladka.Do sklenic dáme na dno ovoce,…
řípravy receptu Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a…
Uvaříme podle návodu vanilkový pudink, který po vychladnutí rozšleháme s měkkým tvarohem. S ovocem je pohár připravený k podávání.Dozdobíme snítkou meduňky.
Oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Zašleháme žloutky, pak mouku s práškem do pečiva a karobem + olej. Vznikne polotekuté těsto. Přelijeme do…
Žloutkové těsto: 6 žloutků vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny, tenkým pramínkem zašleháme 3 lžíce oleje a pak stěrkou zvolna zapracujeme 3 lžíce…
Jídelní rozmary slavných: Mistr hororů Alfred Hitchcock měl fóbii z vajec, hosty děsil modrým jídlem a miloval tenhle slaný koláč
Recept na dort Pavlova od Nadi Pohlreichové z Malé cukrárny u Prahy: Díky jasnému postupu se povede hned napoprvé
Litina aneb Kynutý bramborák na plech: Připomíná velikonoční nádivku, jeho chuť pozvednou škvarky nebo slanina v těstě