Krkovička pečená na bramborách a zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné maso nakrájíme na 3 plátky, naklepeme a po obvodu několikrát nařízneme, aby se nekroutilo. Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme v pánvi na sádle (kdo chce dá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné maso nakrájíme na 3 plátky, naklepeme a po obvodu několikrát nařízneme, aby se nekroutilo. Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme v pánvi na sádle (kdo chce dá…
Rýži předem uvaříme s cibulí a 4 hřebíčky, pak ji necháme vychadnout. Cibuli s hřebíčky odstraníme.Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Masové závitky jsou velmi oblíbeným pokrmem naší kuchyně. Náplň je různorodá. Na plátky vepřového masa poklademe krabí tyčinku, pórek, sýr a papriku a zavineme. Po…
Receptů na utopence je nepřeberně, ale tenhle je opravdu jen pro silné jedince. I když milujete pálivá jídla, množství octa a pálivých paprik si upravte s ohledem na to,…
Z kuřecího masa můžete vykouzlit spoustu rozličných pokrmů. Nejčastěji se z něho připravují směsi, které nejsou náročné na přípravu, třeba taková pikantní směs se…
I jednoduché jídlo ve stylu "Co dům dal" můžete vhodnou úpravou dovést k dokonalosti. Restované žampiony s papričkami a rajčátky vyložené na bagetě, nebo třeba s rýží,…
Nejen na Velikonoce se hodí mít v zásobě dobrý recept na vajíčkový salát nebo pomazánku. Tuhle lahůdku máme rádi, a i když je v nabídce snad v každém obchodě, nejlepší…
Chipotle je vyuzená a vysušená paprička jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni. Společně s dalším kořením zde představuje oheň zmiňovaný v názvu receptu.…
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Těstoviny s mini rajčátky a parmezánem můžete servírovat s porci kuřecího nebo krůtího masa, ale je to velmi dobré i bez masa. Na talíři zdobíme bazalkou a parmezánem…
Restované šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé a lehce pálivé omáčce. Chuť asijské kuchyně je znatelná, osvěžují ji kousky ananasu a pikantnost dodávají chilli…
Během dne bychom měli konzumovat dostatek zeleniny. S tímto pokrmem to půjde snadno. Opečený lilek s bylinkami, česnekem a další zeleninou je dochucený balsamikovým…
Směs kuřecího masa, nakrájené klobásky a zeleniny, ochutíme sójovou a sladkou chilli omáčkou a podáváme s výbornou pečenou rýží provoněnou kari kořením. Toto jídlo není…
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a…
Mexickými chutěmi inspirovaná slaná verze žemlovky ze zbytků starších baget může být skvělou večeří nebo také chuťovkou k posezení s přáteli. Směs omáček se zeleninou,…
Salát plný zeleniny a chutí, který můžeme mít jako lehkou večeři nebo jej podávat jako přílohu k masu. Základem je květák, ke kterému přidáme pikantní ředkvičky a jarní…
Křupavá zelenina zabalená v děrované košilce z palačinkového těsta je výborný nápad na efektní pohoštění pro dospělé i děti. Je to lehounký pokrm se sníženým množstvím…
Jako zdravou a rychlou svačinu můžeme připravit tento jednoduchý a chutný salát. Listy ledového salátu se zeleninou a sýrem zalijeme marinádou ochucenou vinným octem a…
Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně…
Pečená sýrová roláda je skvělou chuťovkou, kterou si můžete doma udělat jen tak, ale hodí se i na různé oslavy nebo rauty, kde jsou švédské stoly. Toto slané pečivo je…
Pečená sýrová roláda je skvělou chuťovkou, kterou si můžete doma udělat jen tak, ale hodí se i na různé oslavy nebo rauty, kde jsou švédské stoly. Toto slané pečivo je…
Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Šťavnatá kuřecí stehna s křupavou kůrčičkou upečená v troubě jsou opravdová lahůdka. Ještě zajímavější chuti dosáhneme tak, že je naplníme uzenou šunkou, medvědím…
Soutěž o nejkrásnější velikonoční výzdobu vrcholí!
Celerové karbanátky se šunkou a uzeným sýrem: Skvěle chutnají s bramborovou kaší, ale i studené ke svačince
Češi v zahraničí: V Chorvatsku ochutnejte pomazánku z tresky a domů si přivezte Linu i čokoládu Mikado, radí Dagmar ze Splitu