Barevná, zdravá a rychlá polévka
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. Na másle rozpustíme droždí, necháme zpěnit, přidáme sušený zázvor, zamícháme a přisypeme nastrouhanou zeleninu a chvíli vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. Na másle rozpustíme droždí, necháme zpěnit, přidáme sušený zázvor, zamícháme a přisypeme nastrouhanou zeleninu a chvíli vše…
Kuřátko bohatě okořeníme, posolíme a upečeme do zlatova v troubě. Po vychladnutí obereme z kostí a pokrájíme maso na malé kousky. Do mísy k masu přidáme kostičky celeru…
Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do velké mísy, zasypeme dochucovadlem a zalijeme smetanou. Rukou trochu utlačíme a necháme smetanu vsáknout.Sýr nastrouháme…
1. Krůtí řízky očistíme a naklepeme. Řízky přepůlíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli omyjeme a…
Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Papriku, rajče a nať pokrájíme, jogurt smícháme s tatarskou omáčkou,…
Na sádle zpěníme cibulku do růžova a zalijeme horkou vodou. Přidáme nakrájené nožičky Růžovek na kousky připomínající dršky. Přidáme papriku dle stejně jako na…
Brambory si v osolené vodě s kmínem uvaříme. Zeleninu v osolené vodě s kmínem také uvaříme. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme a kousky nakrájené brambory a…
Upečený a od kůrky okrájený chleba 2x podélně rozříznout. Jednu vrstvu natřít vaječnou pomazánkou druhou vrstvu ďábelskou. Složit na sebe a celý korpus potřít…
Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru. Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme…
Den předem si maso naložíme: Prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a špetkou chilli a dáme do misky. Tatarku smícháme se sojovkou a nakrájeným…
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme na drobnější kousky nakrájené houby, kousky vepřového masa a krátce restujeme. Přidáme masox,…
Cuketu oloupeme a vydlabeme semínka,pokrájíme a vložíme do kastrolu. Papriky zbavené semínek a ostatní suroviny přidáme k cuketě.Povaříme cca 1 hodinu.Rozmixujeme a…
Do opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů. Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou…
Cestoviny dáme uvariť, prepláchneme pod studenou vodou a necháme otiecť. Papriku a šalát /pór/ nakrájame na väčšie prúžky. Kukuricu scedíme, alebo rozmrazíme, podľa toho…
Zeleninu pokrájíme na kostičky, přidáme zbylé suroviny a povaříme doměkka. Ještě vřící naplníme do vysterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem…
Na oleji(sádle) si osmažíme cibule, nakrájené na proužky pěkně do hněda. Přidáme maso, nakrájené na kostky, opečeme a zprvu dusíme ve vlastní šťávě a až se nám začíná…
Vše rovnáme na mísu, jak nás to napadne.
Mleté maso smícháme s 1 lžící solamylu, vegetou, solí i pepřem. Rukama namočenýma vodu z masa utvoříme větší kuličky, bude jich asi 16. Na oleji zpěníme nakrájenou…
Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo…
Papriky a rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme. Cuketu pokrájíme na kostičky, necháme vypotit. Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme kousky pokrájených paprik …
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodu, sloupneme a nakrájíme na kousky. Mrkev a jednu bramboru nakrájíme na drobné kostičky, druhou před dokončením guláše…
Játra opláchneme,očistíme a ve spoji překrojíme. Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také…
Mrkev očistíme, cibuli a česnek oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a druhou s mrkví jen párkrát rozkrojíme. Prsa opláchneme a vložíme do hrnce s vodou,…
Zeleninu nakrájet jako na salát a s olejem vaříme bez pokličky do změknutí. Podle chuti osolíme a přisladíme. Plníme do sklenic a sterilujeme. (25min při 80°C)
Čerstvé bylinky na podzim? Vysejte petrželku, kopr či kerblík, nejsou nijak náročné na půdu, ani na péči, a skvěle doplní saláty
Skvělý mrkvový dort podle paní Columbové z Hliněné bašty: Moučník voní skořicí a ořechy a je neskutečně vláčný
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá svůj vyhlášený holandský řízek. Jedna ingredience dělá jídlo božským