Hovězí hospodský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 7,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Camping salát si mnozí z nás pamatují ještě z dětství. I dnes si ho můžeme koupit, ale podle tohoto receptu si salát sami snadno připravíme tak chutný, jako byl za…
Salámová pomazánka není nic složitého, jen je třeba počítat s delší dobou na odležení. Aby se chutě opravdu dokonale propojily, necháme ji v lednici 12 hodin odležet.…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře…
Pokud sójové maso připravíme správně, nemusíme se obávat nevýrazné a mdlé chuti. V tomto receptu ho ochutíme pikantním kořením, přidáme zeleninovou směs a nakládanou…
Vyzkoušejte náš tip na tři skvělé pomazánky. Zvládne je i začátečník a jsou z běžně dostupných surovin. Přijdou vhod jako rychlé pohoštění na narozeninové party, oslavě,…
Vraťte se do časů, kdy domácí konzervy byly základem každé spižírny, a připravte si vlastní vepřovou konzervu. Tento recept spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s…
Nakládaný hermelín je klasika, která sice neomrzí, ale není od věci si občas zkusit i něco nového. Pokud k Hermelínu přidáme ještě další sýry a náležitě je okořeníme,…
Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na kousku másla, posolíme a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na céčka, spaříme horkou vodou a necháme okapat.Tvrdý sýr…
Krůtí maso je vyhledáváno zejména pro svoji jemnou chuť a dietní vlastnosti. Prošpikovaný krůtí řízek si zachová svoji šťavnatost a maso bude krásně křehké. K masu…
Chcete-li mít na stole něco extra, pusťte se do aspiku. Příprava je jednoduchá a výsledek vždy překvapí. Suroviny zalité v aspiku jsou efektní a tento způsob pohoštění…
Vaječná tlačenka je zpravidla záležitostí období kolem Velikonoc. Upotřebíte výslužku a ještě připravíte skvělou svačinu. Tlačenka je plná zeleniny, šunky, vajíček a vše…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Kyselé okurky, cibuli,, kabanos, anglickou slaninu, nivu, cihlu nakrájíme na malé kostičky, přidáme překrájenou…
Suroviny na dresink dáme do misky a promícháme.Na dno skleniček dáme nadrobno nakrájený ledový salát a vrstvíme: nakrájenou šunku, kukuřičky, vejce, cibulky, papriku,…
Plněný Hermelín připravíte docela snadno, potřebujete k tomu pouze trochu trpělivosti a kulaté vypichovátko. Sýr musí být středně zralý. Uvnitř ani ne tvarohový a ani…
Nejdříve si uděláme přípravu, protože pak to jde ráz na ráz! Maso si nakrájíme na tenké proužky nebo lupínky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na…
Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a…
Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v…
Masa připravujeme odděleně, ve dvou hrncích. Zachovají si tak své aroma a chuť. Později obě směsi spojíme, takže je dobré mít k dispozici aspoň jeden 5 l hrnec na…
Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.Cibuli nakrájíme na…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Lehce osolíme a můžeme okořenit podle libosti (já dávám ještě pepř a špetku mleté papriky). Ve vyšší panvi rozpálíme olej, vsypeme…
Z žampionů a papriky si předem odlijeme vodu. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji dozlatova (nejlepší je jako na guláš, do hněda)…