Dršťková polévka s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenDršťky důkladně umyjeme ve studené vodě a dáme vařit. Vaříme asi 5 minut, scedíme, dršťky propláchneme studenou vodou a dáme opět vařit na 5 minut a opakujeme ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dršťky důkladně umyjeme ve studené vodě a dáme vařit. Vaříme asi 5 minut, scedíme, dršťky propláchneme studenou vodou a dáme opět vařit na 5 minut a opakujeme ještě…
Maso nakrájíme na kostky, zelí nadrobno a smícháme se všemi ostatními surovinami. Směs urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a zakryté upečeme. Jíme s chlebem.
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme, promícháme s rozetřeným česnekem, zakapeme worchestrovou omáčkou a necháme 1 hodinu v chladu odležet. Maso vložíme na…
Vepřové či kuřecí řízky v těstíčku jsou snadné na přípravu a křehké a chutné při konzumaci. Maso odležením získá bonusy, čekání na finální úpravu jim opravdu pomůže.…
Grilování je v posledních letech oblíbeným způsobem, jak při hezkém počasí trávit čas s rodinou nebo přáteli, a ještě si pochutnat. Krkovičku stačí naložit do marinády…
Máte doma milovníka piva a přemýšlíte, co uvařit na oběd? Pokud nechcete dělat stále dokola pár vyzkoušených receptů, zkuste něco nového - pivovarskou pochoutku. Spojení…
Filety nakrájíme kostky nebo pásky. V míse promícháme s česnekem a necháme odležet. Mezitím si v igelitovém sáčku nebo míse smícháme hladkou mouku s pepřem, sladkou i…
Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit.Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit,…
Dršťková polévka patří mezi tradiční české pokrmy a připravuje se v mnoha variantách. Tato je pikantní a skvěle dochucená, vývar je posilněn morkovou kostí a kořenovou…
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem…
Maso nameleme dle receptury. Přidáme potřebné přísady a vše pořádně promícháme. Necháme hodinku odpočinout a plníme do střev. Délka klobásy je individuální.Poté klobásy…
Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na větší kousky nasekaný česnek a rovněž krátce osmahneme. Poprášíme paprikou, zalijeme vývarem a 15…
Máte rádi olomoucké tvarůžky? Pokud ano, je tento salát ideální zrovna pro vás. Na přípravě není nic složitého, vše jen promícháme, necháme odležet ve sklenici a pak si…
Jídla z jednoho pekáčku mají své kouzlo. Málo nádobí, obvykle rychlá a snadná příprava a famózní výsledný efekt na talíři. Po necelé hodince přípravy stačí jen pokrm…
Líčka odblaníme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Rozkrojíme na menší kusy a dáme opéct do pánve s rozehřátým máslem s olejem.Přidáme nasekanou cibuli, koření a…
Oškrábané a omyté syrové prambory rozpůlíme, nožem po obvoudu bramboru nejdřív do hloubky asi 1 cm uděláme řez a vniřtek brambor vydlabeme pomocí vykrajovače.Vydlabané…
Dáme vařit vodu do hrnce a přidáme cibuli, česnek a koření. Když voda vaří, přidáme lalok a když voda znovu přijde k varu, ztlumíme teplotu tak, aby se maso vařilo…
Maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme jí. Dále přidáme…
Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní…
Hledáte jednoduchý, rychlý recept na vydatný oběd? Zkuste tuto pikantní, křehkou, marinovanou krkovičku, kterou si naložíte den předem a pak jen, pokladenou vrstvou…
Sklízíte jednu cuketu za druhou a nevíte, jak přebytky zužitkovat? Máme pro vás ideální způsob v podobě omáčky na špagety. Na bezmasém základu si pochutnají i…
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby.…
Rozdelenie a použitie hovädzieho mäsa
Jablečný nepečený dort: Výraznou chuť mu dá marmeláda, voní vanilkou a rumem a na tento dezert skvěle zužitkujete i starší jablka
V akci: Rum o 70 korun levnější láká k výrobě perfektního cukroví. Nabízí se skvělé vosí úly nebo lahodné rumové kuličky