Špagetové zapečené "bulky", jako malé bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenUvařené špagety (které nám zbyly od oběda nebo od večeře) pokrájíme na menší kousky. Přidáme vejce, uzenou papriku, sůl nebo jiné koření, přisypeme nakrájenou šunku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařené špagety (které nám zbyly od oběda nebo od večeře) pokrájíme na menší kousky. Přidáme vejce, uzenou papriku, sůl nebo jiné koření, přisypeme nakrájenou šunku,…
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, česnek na malé kostičky a orestujeme. Pak přidáme papriku, zalijeme vroucí vodou, přidáme bujón a…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné na větší kousky nakrájené nohy z hřibovitých hub. Restujeme dozlatova cca 10 min. Přidáme na plátky…
Z kapustiček odřízneme košťálky, je-li třeba, odstraníme vrchní listy, důkladně omyjeme a rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji…
Oloupanou cuketu nakrájíme na 5 mm široká kolečka, dáme do mísy, přidáme česnek rozetřený s 1/4 lžičky soli a promneme. Očištěnou papriku a cibuli rozsekáme v mixeru na…
Cibuli nakrájíme na jemno přidáme maso na kostky, přidáme koření a podlijeme a dusíme do měkka, neděláme omáčku, ale jen šťávičku.K tomu zvlášť uděláme mačkané brambory…
Všechny suroviny dobře smícháme a necháme dvě hodiny v ledničce uležet. Poté tvoříme placičky, které obalujeme v kukuřičné strouhance a ihned smažíme na oleji. …
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Keď je osmažená dosklovita, pridáme pokrájané mäso. Premiešavame, kým nezbelie, potom zasypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme,…
Cibuli i s natí pokrájíme na malé kousky, česnek pokrájíme na plátky.Papriky opláchneme a zbavíme jádřinců. Rajčátka pokrájíme na kostky. Klobásu nebo čabajku pokrájíme…
Nejprve si uvaříme rýži. Do misky natrháme housku, zalijeme mlékem, necháme vsáknout. Přidáme koření, sůl, vejce, mleté maso a rýži. Strouhankou zahustíme tak, aby šly…
Vepřové maso si nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, nařízneme po krajích a naklepeme. Maso osolíme a obalíme v mouce smíchané se sl. paprikou. Na rozpáleném oleji…
Na sádle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kapsy nebo roládky z masa. Maso otáčíme, aby se opeklo po celém povrchu.Kapsy: silnější plátky…
Ryžu a umyté špenátové listy uvaríme zvlášť v osolenej vode (Ak máme mrazený špenát, vydusíme ho, aby neobsahoval vodu).Špenát scedíme, pomelieme alebo rozmixujeme,…
Na rozpálený tuk (olej nebo sádlo) vložíme na lupínky pokrájený česnek a na hrubé kousky pokrájenou cibuli. Necháme zrůžovět, přidáme maso pokrájené na větší kostky,…
Maso nakrájíme na 5 řízků, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na tuku po obou stranách opečeme. Opečené maso a očištěnou nastrouhanou zeleninu dáme střídavě do…
Maso v míse zalijeme mlékem, dobře promícháme a necháme odležet alespoň 30 minut.Potom vmícháme sůl, česnek, koření, mouku a strouhanku.Z hmoty uděláme buď placičky,…
Květák nastrouháme na hrubším struhadle nebo rozmixujeme, ale ne na kaši. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozehřejeme tuk a zpěníme cibuli se dvěma stroužky česneku…
Liatinový WOK, ktorý má hrubé dno (priemer 40 cm ideálny): 1. Slaninu pokrájame na štvorce 3 x 3 cm hrúbky 3-5 mm a obložíme ňou celý wok. 2. Krkovičku pokrájame na 2…
Olúpané špekáčiky a uhorku narežeme na plátky, paradajku na kocky, papriku na pásiky. Premiešame so zálievkou, ktorú vymiešame z ingrediencií. Posypeme narezanou…
1. varianta : Půlku kolena uvaříme se zeleninou, solí a kořením, abychom měli pěkný vývar, ovar a polévku. Vepřové ocásky omyjeme, osušíme a naložíme do marinády ze…
Pokrájené kysané zelí uvaříme doměkka, přidáme papriku, sůl, kmín a na kolečka nakrájenou klobásu, na kousky pokrájená oloupaná jablka a dusíme do změknutí jablek. Potom…
Plátky masa rozklepeme paličkou do stran, osolíme a opepříme. Každý plátek masa poklademe plátky farmářské slaniny a na ni položíme půlku nožičky párku a proužek…
Cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova, plátky naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Dáme na cibulku, krátce osmahneme zaprášíme…
Nejlepší likér vánočních svátků. Vaječný koňak se zrodil ve středověku a dřív léčil nachlazení
Delikatesa mezi chleby: Borodinský chléb z žitné mouky voní po koriandru, má lehce karamelovou chuť a křupavou kůrku
MasterChef Česko 2022: Úžasné éclairky jsou jako malá umělecká díla. Jak je udělat, aby byla jedna jako druhá