Dušené debrecínské zelí
Recept ještě nebyl hodnocenZelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc…
Pokud se vám už trochu omrzel klasický smažený sýr a máte rádi jedinečnou chuť a vůni olomouckých tvarůžků, neváhejte a vyzkoušejte tento recept. Smažené tvarůžky v…
V chladných zimních dnech zajisté přijde vhod talíř horkého bramborového guláše s kuličkami z mletého vepřového masa. Je jen na vás, jak guláš dochutíte, pokud máte rádi…
Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá…
Kuřecí křidýlka jsou ideálním a zároveň levným pohoštěním pokud chystáte posezení pro přátele. Předem marinovaná křidýlka v medovo-sójové marinádě jsou krásně šťavnatá a…
Segedín z bůčku a hlívy kombinuje šťavnatost masa s jemnou strukturou hlívy ústřičné, která pokrmu dodá nový rozměr. Voňavé zelí a smetanová omáčka zůstávají základem,…
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři…
Rychlá slepice na paprice bude skvělým nedělním obědem pro celou rodinu. Slepice může mít i po dlouhém vaření tužší maso. V tomto receptu je použito mleté slepičí maso…
Rychlá a jednoduchá varianta segedínského guláše, která potěší svou chutí i nenáročnou přípravou! Párky v zelí, známé jako falešný segedín, kombinují kysané zelí,…
Směs masa a zeleniny podávaná s bramboráčky patří mezi oblíbené recepty. Vepřové karé dušené s hlávkovým zelím, paprikami a kvalitní klobásou, která směs skvěle dochutí,…
Bramborové placky jsou jednoduchá klasika, která neomrzí. Při pečení zezlátnou a krásně provoní celou kuchyň. Pro skvělou chuť do nich přidáme i Lučinu, petrželku a…
Oblíbený segedín v lehčí a zdravější verzi, která zapadá do pravidel dělené stravy! Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany doplněná celozrnnými knedlíky z…
V tomto jednoduchém a rychlém jídle s kuřecím masem zajímavě vyniknou křupavé pražené mandle. Díky pórku a salátu je jídlo lehké a svěží. Jako přílohu zvolíme rýži nebo…
Velikonoční pletýnka, spletená ze 3 copů, z nichž do jednoho jsou zapracované bylinky, do druhého mletá paprika a jeden zůstane bez ochucení. Na řezu tak tato kombinace…
Jehněčí maso patří zejména díky své jemnosti mezi velmi oblíbené pokrmy. V tomto receptu je jehněčí maso doplněno čočkou a bramborami a k dochucení je kromě papriky…
V této polévce, vynikne díky tepelné úpravě nasládlá chuť kedlubny. Potlačí její jemnou štiplavost a případnou dřevnatost. K malým kostičkám této jarní krásky už přidáme…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…