Krkovička po farářsku
Recept ještě nebyl hodnocenPokud se nebojíme experimentovat, vykouzlíme z krkovičky, cibule a nivy skvělý oběd. Maso není potřeba podlévat, protože je samo o sobě velmi šťavnaté. Navíc zapečený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud se nebojíme experimentovat, vykouzlíme z krkovičky, cibule a nivy skvělý oběd. Maso není potřeba podlévat, protože je samo o sobě velmi šťavnaté. Navíc zapečený…
V Alsasku na slaný cibulový koláč se slaninou nedají dopustit, nemusíte ale jezdit vůbec nikam, abyste si tuhle lahůdku, která chutná skvěle jak čerstvě vytažená z…
Držky dobre premývame v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme v tlakovom hrnci so soľou do mäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Prípadne si kúpime hotové…
Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po…
Kuře naporcujeme a opláchneme. Na každou porci si ukrojíme asi ½ cm silný plátek másla a vsuneme jej poctivě pod kůži a připlácneme k masu, aby se máslo dobře pod kůží…
Omyté maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s barevným pepřem, česnekem, sojovkou a citronem. Osolíme a všechno to promícháme s masem a solamylem. Necháme odležet…
Úžasný způsob jak obyčejnou karbanátkovou směs povýšit na lahodný chuťový zážitek. Vhodně zvolené ingredience a barevnost přísad na talíři potěší naše oko a zvýší naší…
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí,…
Guláš s kuřecím masem je ideálním pokrmem, pokud nemáte moc času a potřebujete vykouzlit rychlý oběd, který bude do půlhodiny na stole. Worcestrová omáčka a pivo dají…
Vepřové řízky z kýty bývají dost suché a proto je dobré je předem naložit do marinády. Pak už stačí jen lehké osmažení na oleji a opravdu si pochutnáme. Jako přílohu si…
Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a…
Hlíva ústřičná má na naše tělo doslova blahodárný vliv. Navíc se dá připravit na mnoho způsobů. Připravte si s námi snadný guláš z hlívy. je sice bez masa, ale určitě si…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a minimálně na 3 hodiny (ideálně přes noc) naložíme do bílého jogurtu ochuceného solí, kari kořením, sladkou paprikou a mletým…
Špenát si rozmrazíme a přebytenou vodu vylijeme. Na širší pánvi (lépe se odpařuje tekutina a špenát neprská) si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jednu na jemno…
Těm, kdo mají rádi gulášovou polévku, jistě přijde k chuti i tato zdravější varianta - tentokrát připravená s mletým masem a kapustou. Hustá polévka, vonící paprikou a…
Na vánoční tabuli by neměla chybět ryba. Někdo se konzumaci ryb vyhýbá, ovšem připravíte-li kousíčky kapříka, ochucené česnekem a kořením, obalené v okořeněné mouce a…
1. Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. 2. Druhý den ledvinky propláchneme,…
Na oleji zpěníme cibulku, na ni dáme orestovat maso - syrové, nebo "ze včerejška", opečeme, zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme. Když máme syrové maso, dusíme…
Šunku nebo salám nakrájíme na drobné kousíčky. Sýr, šunku, vejce, česnek, hořčici a koření smícháme.Plátek chleba potřeme směsí a přiklopíme druhým plátkem. Slepené…
Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno. V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev,…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, poklademe plátky salámu, na něj dáme po dvou plátcích slaniny, položíme kysaného zelí, zelenou cibulku,…
Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova,…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů. Smetanové karbanátky, pečené v troubě, z kuřecího masa, okořeněné hořčicí a paprikou, jsou jako dělané k nedělnímu obědu.…
Jak nejlépe opéct brambory? Aby byly krásně křupavé a nadýchané, je potřeba správný typ brambor a vhodný tuk
Retro moučník: Upečte si tu nejlepší omeletu jako od babičky!
Celebrity, které sekly s alkoholem: Mirek Etzler, Drew Barrymore i Eva Holubová dokázali pokořit démona