Tvarohová pomazánka s česnekem a loveckým salámem
Recept ještě nebyl hodnocenTato domácí salámová pomazánka je chutná a jednoduchá, může být rychlou volbou pro svačinu nebo snídani. Pokud hledáte způsob, jak využít zbytky salámu, tento recept je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato domácí salámová pomazánka je chutná a jednoduchá, může být rychlou volbou pro svačinu nebo snídani. Pokud hledáte způsob, jak využít zbytky salámu, tento recept je…
Klasická polévka z párků a brambor ochucená sladkou mletou paprikou je velmi jednoduchá na přípravu. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem, povaříme, scedíme a přidáme párky…
Pečené vepřové koleno na černém pivu je opravdovou pochoutkou, která se hodí nejen na různé oslavy. Odměnou za delší přípravu vám bude krásně se rozpadající šťavnaté…
Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný…
Užijte si chuť divočiny přímo na talíři s tímto srnčím gulášem! Každá lžíce je jako okénko do přírody, plné intenzivních chutí. Jako přílohu doporučujeme houskový…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Tato polévka je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje klasické chutě fazolí v rajském protlaku s voňavými párky. Tato polévka je ideální pro chladnější dny, kdy…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Na tuku zesklovatíme cibuli, přidáme papriku a brambory. Promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem - ale jen tolik, aby se brambory dusily, v případě potřeby ještě…
Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé…
Maso nakrájíme na cca 3x3 cm kostky. Vejce rozšleháme se smetanou, solí, pepřem a sojovou omáčkou.Mouku smícháme s paprikou a lupínky s práškem do pečiva. Kousky masa…
Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, oestujeme. Přidáme mletou sladkou…
Z opláchnutého válečku hovězího masa nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu cibuli, přidáme plátky masa a po obou…
Oškrábané brambory dáme vařit do osolené vody. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. česnek na plátky a slaninu na kostičky.Na sádlo dáme vyškvařit slaninu…
Stehna omyjeme, očistíme a trochu nařízneme kůži. Pracovní desku si posypeme kořením, stehna v koření pořádně obalíme ze všech stran. Do pekáčku si dáme pár plátků másla…
Cibuli nakrájíme na kostičky, krůtí maso na větší kostky, mírně osolíme. V hluboké pánvi na přepuštěném másle, opečeme cibuli a když začne zlátnout, přidáme maso a…
Orestujeme cibulku na oleji, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, přilijeme litr vody, rozmícháme. Přidáme papriky nakrájené na nudličky,…
Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…
Máte ještě trochu kysaného zelí? A myslíte, že nelze připravit jako lehké letní jídlo? Tak zkuste variantu s mletým masem a zakysanou smetanou. Rychlé, chutné jídlo,…
Párky jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Když k nim ale přidáte alespoň trochu zeleniny, rázem můžete vykouzlit chutný oběd. Cikánské párky připravovaly naše…
Tento výborný guláš připravíme z cibulového základu a vepřového masa doměkka podušeného v rajčatovém protlaku a černém pivu. Dochutíme ho česnekem a chilli, které dodá…
Na minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm…